DONDURUCUYA KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
Arkadaşlar kırmızı biberin turşunu yaptım,Allah ağız tadıyla yemek nasip etsin ama kırmızı biberin sarımsaklı yoğurtla yada beyaz peynirle rolo halinde sarılmasıda hem servis olarak hemde lezzet olarak çok güzel. 5 kilo kadarda dondurucuya közleyip attım.Bunları kışın nasıl servis edeceğim o zamanki menüme ve ruh halime bağlı :))
Kırmızı biberlerimizi seçerken irilerinden ve düzgünlerinden seçelim.Kırmızı biberlerimizi yıkayıp kurulayalım ve fırın tepsisine dizelim, 180 derecelik fırında közleyelim,közlendiğini anlamak için fırını açıp tepsideki biberlerin bir tanesinin kabuğuna çatalla batırıp bakalım, kabuğu biberden ayrılmış olacaktır.Üzerleri hafif pembeleştiğinde olmuş demektir. Fırından aldığımız biberler elimizin dayanabileceği sıcaklığa gelince yada soğumasını bekleyebilirsinizben.Geride biberiniz kaldıysa ve tekrar fırına biber atacaksanız,bir süre fırının soğumasını bekleyin sonra biberleri atın.Eğer tam kıvamında alabildiysek biberlerin kabukları çok çabuk soyulacaktır fakat çabuk soyulması içinde biberleri fırında çok bekletmeyin,çok kızarttığınız zaman biberlerin içleri çok pişer ve söner.
Kabuklarını soyduğumuz biberleri ikiye ayırın,saplarını ve tohumlarını temizleyin.İkiye ve düzgün ayırabildiğiniz biberleri porsiyonlar halinde ayırın.Ben biberleri genelde iki parça koydum, kışın kullanırken,yoğurtlusunu yapacaksam doğrarım,beyaz peynir saracaksam tüm kullanırım diye.Arada tüm yapamadığım biberler çıktığında onları ayırıp doğradım ve ayrı bir poşete koydum.
Kabuklarını soyduğumuz biberleri ikiye ayırın,saplarını ve tohumlarını temizleyin.İkiye ve düzgün ayırabildiğiniz biberleri porsiyonlar halinde ayırın.Ben biberleri genelde iki parça koydum, kışın kullanırken,yoğurtlusunu yapacaksam doğrarım,beyaz peynir saracaksam tüm kullanırım diye.Arada tüm yapamadığım biberler çıktığında onları ayırıp doğradım ve ayrı bir poşete koydum.
Afiyet olsun
Ne güzel kış hazırlıkları birer birer tamamlanıyor.Rabbim ağız tadıyla yedirmeyi nasipo etsin ellerine sağlık.
YanıtlaSilCanım bende kırmızı biberi çok seviyorum İnan görünce yine iştahım kabardı.afiyet şeker olsun canım.Bu arada tatlı kaşığını kastetmiştim:)sevgiler.
YanıtlaSilOh ohh ne güzel.
YanıtlaSilAllah agiz tadiyla yemek nasip etsin.
Sevgilerle.
gönültadım bende akşam yaptım aynı işlemi eşime dedim yetmez cumartesi pazarımızdan biraz daha al:))
YanıtlaSilucundan hemen ekişili sarımdsak ve zeyzinyağından biraz koyarak iftar sofrasına yetiştirdim.
çbu arada taze fasulye kurutuyorum. haşlayıp kuru soğanla kavurup yumurta kırıyorsun süper oluyor. rahmetli annem yapardı.
bak bir tarif daha :))) öpüyorum canım benim
allah aız tadıyla sağlıkla yemey nasip etsin inşallah arkadaşım bende ilk defa dolaba koymak için gecen gün fırında közledim 200 derecede ve dediğin gibi biraz fazla közlemişim birazcık söndüler ama napim denemeden bilemezdim dimi sende önceden püf noktalarını vermedin bende acemice yaptım :) canım sağolsun bidahaki sefere rtık
YanıtlaSilElleriniz açık, kalbiniz sevgi dolu olsun...
YanıtlaSilGözlerinizde iki damla yaş olsun...
Sağnak sağnak yağan rahmet dergahından bir damlada size nasip olsun...
Kardeşiliğin en güzeli duadır, Dualarınız kardeşleriniz için olsun...
Cumanız gibi bütün günleriniz rahmet, bereket, hayr ve mağfiret olsun...
CUMANIZ MÜBAREK OLSUN...
Canım bende çok seviyorum kırmızın biberin sarmasını sarımsaklı yopğurtla olanını ellerine sağlık allah ağıztadıyla yemek nasip etsin canım...
YanıtlaSil