DONDURUCUYA KÖZLENMİŞ PATLICAN
Eskiden konserve yapılır yada sebzeler kurutularak kışa hazırlanırdı,şimdi dondurucular var ve işimizi oldukça kolaylaştırdılar.Mevsiminde aldığımız meyve ve sebzeleri aynı tadını ve tazeliğini koruyarak saklıyorlar.Şimdi alınan bütün buzdolapların da dondurucuları bölmeleri var. Dondurucularımızın bize sunduğu tüm nimetlerden yararlanalım.
Bu hafta o kadar çok biber közledim ki ; kış gelmeden bir daha karşılaşmak istemiyorum biberle artık :) sanırım 20 kiloya yaklaştı.Dahada acılı sos yapıp ondada kullanacağım.
Neyse sanırım çok konuştum :) gelelim patlıcan közleme tarifine.Patlıcanın hertürlüsü severek tüketilir bizim evde.Patlıcan salatasıda bunlardan biri.
Ölçü vermeyeceğim,siiz arzu ettiğiniz miktarda közleyin.
Yapılışı
Patlıcanları fırın tepsisine dizip 180 derecede közleyin,Fırın tepsinizin kirlenmemesi için Aliminyum folyoyo koyupta közleyebilirsiniz,ben tepside açık olarak közlüyorum.Közlenen patlıcanlarınızın kabularını soyun.Ayrı bir tepside kırmızı biberlerinizi közleyin ve kabuklarını soyun,şekirdeklerini temizleyin.Patlıcanların yanına 2 tane temizlenmiş kırmızı biberide koyun ve porsiyonlar halinde buzdolabı poşetlerine koyup dondurucunuza yerleştirin.
Kışın içine diğer malzemeleride koyarak salatasını yapın.
Şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.