Pazar, Ekim 25


DOMUZ GRİBİ

Sağlık bakanı Akdağ: Biz domuz gribi aşısını satın alma konusunda, öndegelen ülkelerdeniz. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, domuz gribine yönelik aşı üretecek firmalarlagörüştüklerini bildirerek, ``Biz aşıyı satın alma konusunda masayaoturmuş, önde gelen ülkelerden biriyiz`` dedi. http://www.tumgazeteler.com/?a=5189868 Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 35-40 milyon doz domuz gribi aşısı almayıplanladıklarını, aşısının ilk partisinin Ekim ayında Türkiye'yegetirileceğini söyledi. http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=12585355

ÖNEMLİ! OKUYUN ve HERKESİN OKUMASINI SAĞLAYIN

Dünyadaki diğer ülkeler, domuz gribinin labaratuvarda biyolojik silaholarak üretildiğini ve insanlığın başına bela edildiği yazıyor.
Domuzgribi aşısıda henüz geliştirilen ve içeriği açısından ölümcül tehlikeleri olan bir ürün. Şimdiye kadar üç firma üretim yapmış:
GlaxoSmithKilne firmasının Pandemrix, adlı aşısı.
Baxter International’ ın H1N1 aşısı. Her ikisininde henüz lisansı yok. Avrupa ilaçlar kuruluşu tarafındanonaylanmamış.
Novartis tarafından üretilen Influenza A (H1N1) 2009 Monovalent .
Amerikan’nın bazı eyaletlerinde zorunlu aşılamaya karşı tepkiler artıyor. Aşılardan ölümler meydana gelmekte. İngiltere kesinlikle böyle bir uygulama yapmayacağını söylüyor. Diğer ülkelerde de durum farklı değil.
Bu aşılar yapıldıgı takdirde: ( ÖNEMLİ )

- Guillain-Barre sendromu
- Vaskülit
- Felç
- Anafilaktik şok
- ve ölüme neden olabileceği duyuruluyor.
Ayrıca Novartis firmasının geliştirdiği ilacın yan etkilerini Novartisinkendi labaratuvar sonuçlarından okuyabilirsiniz.
http://www.fluscam.com/Vaccine_Package_Inserts_files/Novartis_A-H1N1_2009_Monvalent_VaccinePackageInsert_BasedOn1980Approvalfor%20Fluvirin_UCM182242.pdf
Yukarıdaki siteden Novartis’in kendi resmi evrağında bulunan yan etkilerden bazıları:*Local injection site reactions (including pain, pain limiting limbmovement, redness, swelling, warmth, ecchymosis, induration)
*Hot flashes/flushes
*Chills
*Fever
*Malaise
*Shivering
*Fatigue
*Asthenia
*Facial edema.
*Immune system disorders
*Hypersensitivity reactions (including throat and/or mouth edema)
*In rare cases, hypersensitivity reactions have lead to anaphylactic shockand death *Cardiovascular disorders
*Vasculitis (in rare cases with transient renal involvement)
*Syncope20shortly after vaccination
*Digestive disorders
*Diarrhea
*Nausea
*Vomiting
*Abdominal pain.
*Blood and lymphatic disorders
*Local lymphadenopathy
*Transient thrombocytopenia.
*Metabolic and nutritional disorders
*Loss of appetite.
*Arthralgia
*Myalgia
*Myasthenia
*Nervous system disorders
*Headache
*Dizziness
*Neuralgia
*Paraesthesia
*Febrile convulsions
*Guillain-Barré Syndrome
*Myelitis (including encephalomyelitis and transverse myelitis)
*Neuropathy (including neuritis)
*Paralysis (including Bell’s Palsy)
*Respiratory disorders
*Dyspnea
*Chest pain
*Cough
*Pharyngitis
*Rhinitis
*Stevens-Johnson syndrome
*Pruritus
*Urticaria
*Rash (including non-specific, maculopapular, and vesiculobulbous).

Dünya gribe karşı vitamin takviyesi ve geçmişte kullanılan ilaçlarla çözüm sunuyor.!

Domuz gribi ve tedavisi ile ilgili yakınlarımızı bilgilendirelim.

Oğlum lise 3 te okuyor ve ben okula gönderirken korkuyorum.Sakın dedim oğluma,okulda aşı falan derlerse sakın yaptırma.Evet aşı gelecekmiş ama,anne,babanın iznini almak için eve bir kağıt gönderilecekmiş imzalamamız için.Hayır ben çocuğuma aşı yaptırmak istemiyorum.
Bana gelen bu maili sizinle paylaştıktan sonra ,bu gün hürriyetteki köşesinde bu konu ile ilgili Yılmaz ÖZDİL'in 8 yıllık temel eğitim virüsü başlığı altında yazdığı yazının linkini, okumayanlar için paylaşmak istiyorum :

9 yorum:

  1. canım merhaba ,bende katılıyorum sana sevgili Yılmazın yazılarına bayılırım bu halkın gerçek sesidir diye baktığım bir köşe yazarımızdır.
    3.dünya ülkesi olabiliriz,geride olabiliriz ama aptal değiliz .
    üstelikde bize aptal muamelesi yapan ülkeyi yönetmekle sorumlu olanlar olunca daha bir kanıma dokunuyor canım yaa.

    YanıtlaSil
  2. canim ya bende kesinlikle karsiyim...

    buyaziyi bende yayinlamak istiyorum canim musade edersen?

    YanıtlaSil
  3. HER ARKADAŞLIĞIN GÖKYÜZÜNDE BİR MELEĞİ VARMIŞ...

    YanıtlaSil
  4. benim kızım 8 yaşında. Biyolojik silah olduğunu düşündüğüm aşıya nasıl onay veririm. Bende istemiyorum iki kızımıda aşılatmayacağım.

    YanıtlaSil
  5. Canım asla vurulmam...
    Harrika bir paylaşım...
    Mutlu bir hafta geçirmen dileğiyle..

    YanıtlaSil
  6. bloğuma yaptığınız güzel yorum için teşekkür ederim.Aşıya karşı olan arkadaşlara şunu söylüyorum:Bazıları zararlı bazıları da güvenmediğini yazmış.Zaten çocuğunuz risk altında güvenmekten başka çareniz yok.

    YanıtlaSil
  7. canım negüzel bir paylaşım iznin olurise bende bloğumda yayınlamak isterim.geçen hafta okula dilekçe verdim olmasını istemiyorum diye çünkü çok yakın bir arkadaşımın çoçuğu aşı zehirlenmesi yüzünden hala tedavi görüyor biliyorsun içinde civa var.bizlerde denek değiliz.sonradan yapılan eyvahların hiçbir faydası yok.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili arkadaşım,

    Uzun bir aradan sonra yeniden sizlerle birlikte olmak, yeni paylaşımlarda bulunmak inanın çok güzel. Hepinizi çok özledim inanın. Yokluğumda değerli mesajlarınızla beni ve bloğumu yalnız bırakmadığınız için sonsuz ve yürekten teşekkürlerimi gönderiyorum.
    Bildiğiniz gibi babama mide ca teşhisi konulmuştu. Konulduktan sonra hiçbir şey yiyip içemedi. Yapılan endoskopi sonucunda boğazı da tahriş oldu. 03 Ekim tarihinde acile kaldırdık ve akşama kadar serum takıldı. Ardından 05 Ekim günü onkoloji servisine yatışı yapıldı. Orada yaklaşık on gün kadar kaldık ve ben de yıllık iznime denk geldiği için babamla birlikte kaldık. Sonrada onkoloji deki hocamızla cerrahideki hocamız aralarında yaptıkları görüşmeler neticesinde babamın midesine pec takılmasına karar verdiler yani şu an babamın midesinde bir tüp var beslenmesini sağlayan. Ancak bizi mutlu eden ağızdan da yavaş yavaş yiyor olması. Ve bu bir aylık süre içinde gittiğinden çok daha iyi olmasından dolayı ailecek mutluyuz elbette. Bugünden itibaren oral yolla kemoterapi ilaçlarına yeniden başladık. İnşallah Allah’ımın izniyle de bu süreçleri de kolaylıkla atlatacağız. Yalnız şunu da öğrendim ki bu tür hastalıklarda moral en büyük ilaç. Şu an babamı daha huzurlu görmek dünyalara bedel.

    İşte sevgili arkadaşım. Kendi sorunlarımızla başınızı ağrıttıysam eğer özür dilerim ancak sizlerle aramızda kurulan öyle güzel bir diyalog oluştu ki sanki anlatsam yüküm bir kat daha azalacak gibi geliyor. Tekrar tekrar teşekkür ediyorum ilginize, etmiş olduğunuz dualarınıza.
    Sizleri ve tüm sevdiklerinizi Allah’ıma emanet ediyorum, Allah her türlü kazadan beladan ve hastalıklardan korusun diyorum. Sevdiklerinizle birlikte sağlıklı ve mutlu günler diliyor, kucak dolusu yürekten sevgilerimi gönderiyorum.
    Kendinize çok iyi bakın benim çok değerli arkadaşım…


    Mehp@re

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un