PATATESLİ GÜL BÖREĞİ
3 adet yufka
İç malzemeleri
5-6 ortaboy patates
2 ade ortaboy kuru soğan
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,nane,maydanoz
Yufkaları yağlamak için
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
Üzerine
1 yumurta
Arzuya göre susam yada çörekotu
Yapılışı
Patateslerimizi haşlayıp rendeleyelim.Tavaya yarım çay bardağı sıvı yağımızı döküp kızdıralım yarım ay şeklinde kıydığımız soğanlarımızıda ekleyelim.Soğanlar yumuşayana kadar kavurup rendelediğimiz patatesleri ekleyelim bir süre kavurup tuzunu,karabiberini,nane ve ince kıyılmış maydanozunu ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.Soğduktan sonra rende kaşarı ilave edelim.
Yufkalarımızı masaya seralim ve ortalarından ikiye bölelim,yarım ay şaklinde olacak.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvıyağı bir kaseye koyup iyice karıştıralım bu karışımı yufkamıza bir fırça ile iyice sürelim ve uzun tarafına hazırladığımız içten koyalım ve sarıp gül şeklinde saralım.Fırın tepsisini yağlayıp yerleştirelim.Yumurtamızı çırpalım ve böreklerimizin üzerine sürelim.180 derecelik fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
selamlar caanım bence o börek içten yapıldıgı sevgini kattıgın için muhakkak güzel olmuştur-
YanıtlaSilBu arada senin mail adresin varsa fikrimuhime üye yapayımmı seni cok seversin bilmiyorsan-sevgiler
Eline sağlık canım, yufka konusunda çok haklısın.Marketlerin yufkası güzel olmuyor, hele bazısı çadır bezi gibi, valla yağmur yağsa su geçirmez.Yufkacılardan almak en iyisi...Sevgiler:)
YanıtlaSilC anım haklısın kalın yufka hamur gibi tatsız oluyor...
YanıtlaSilEllerine sağlık papatesliside ayrı bir güzel olur:))
Hayırlı cumalar...
Canımmmm ellerine sağlık:)
YanıtlaSilsevgilerimi bıraktım
canım nefis olmuş bu ben bu resimlere bakarken de kilo alacağım düşüncesine kapıldım yaa:))))
YanıtlaSilöpüyorum.