Pazartesi, Kasım 9

DİŞ BULGURU

Hafta sonu web tasarım kursuna başladım arkadaşlar,haftada iki gün.İnsanın kendine yeni birşeyler katması kadar güzel birşey olamaz sanırım,öğrenmenin yaşı ve zamanı yok diye düşünenlerdenim.Çevremde bazı arkadaşlarım dikiş,nakış ve tel kırmaya gidiyorlar ama bunlar benim kişiliğime uygun değil daha doğrusu çok çabuk sıkılan bir karaktere sahibim. Arkadaşımın nakışta yaptığı küçücük bir parçayı ben yapmaya çalışsam kesin kafayı yerim :) Web tasarım kursumu Ankara Tasarım da alıyorum kurs toplamımız 3 kişi,hocamız Kayhan ŞAHİN anlatımı çok akıcı ve açıklayıcı.Ankara Tasarım hakkında merak ettiklerinizi buradan görebilirsiniz.
Diş bulguru menüsünün olmazsa olmazı.
Malzemeler
  • Yarım kg.buğday (diş bulguru için isteyin,aşurelik buğday değil)
    2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
  • 100 gr.çedene
  • 100 gr.badem
  • 100 gr.ceviz
  • 100 gr.fındık
  • süslemek ve tat vermesi için değişik şekerlemeler
Yapılışı
Buğdayınızı akşamdan ayıklayın,iyice yıkayın ve ılık suya ıslatıp sabaha kadar şişmeye bırakın. Nohut ve kuru fasulyenin pişme zamanı farklı olduğu için ben 1 er kg.alıp akşamdan ıslatıyorum daha sonra ayrı ayrı pişirip porsiyonlar halinde poşetliyorum ve dondurucuya atıyorum,gerektiği zaman yeteri kadar çıkartıp kullanıyorum.Islattığımız buğdayı üzerini geçecek kadar su koyup ocağa alalım ve yumuşayınca nohut,kuru fasulye ve çedeneyi ekleyelim.Çedeneyi bana buğdayı aldığım Aktar tavsiye etti,gerçektende buğdaya çok yakıştı arkadaşlar tavsiye ederim.3-4 dakika kaynatınca ocaktan alalım,fazla suyunu süzelim ve servis edeceğimiz kaselere yeteri kadar koyup ( bu aşamada normalde konmaz ama biraz toz şeker serpip karıştırırsak buğdayımız daha bir lezzetli oluyor ama bunu herkes sevmeyebilir ) üzerine iri parçalar halinde parçaladığımız badem,ceviz ve fındığı serpiştirelim.Süs için aldığımız şekerlemelerle süsleyelim. Ben nar taneleride koymayı planlamıştım ama o telaşla unutmuşum.Diş buğdayını daha değişik yapanlarınıda vardır ama benim bildiğim budur :)
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık çok şık ve le
    ziz mutlu haftalar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık , ayrıca tasarım kursuna da katıldığın için tebrik ederim.İnsanın kendini geliştirmeye çalışması takdir edilecek bir durum:)İyi haftalar...

    YanıtlaSil
  3. Canim ellerine saglik nefis bir tat

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik nursen abla.Web tasarim ilginc ve eglencelidir kesin.Cok ii etmissin:))
    Haftaniz hayirli gecer ins...

    YanıtlaSil
  5. canım benim ellerine sağlık kursta başarılar diliyorum. başaracağına eminim gerçi. çok öpüyorum. tüm işlerin kolay gelsin. kursa giderken Feyzaya kim bakıyor.

    YanıtlaSil
  6. Canım ellerine sağlık, çok iyi etmişsin bende yakında fotoğraf kursuna başlıyorum İnşallah:)
    Kesinlikle katılıyorum sana, kişisel gelişim için çok önemli ve farklı insanlar görmüş oluyor insan:)

    sevgi ve selamlarımla:)gazer

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık canım :))
    Üzerindeki şekerlemelere bayıldım...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un