HAŞHAŞLI BÖREK
-PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 49.HAFTA-
Arkadaşlarımızın yaptığı etkinliklere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum Sevgili halise ablamın tarifi olan haşhaşlı börek tarifinide 49.Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini yapan sevgili arkadaşım Alime'ye http://mutfaktasanat.blogspot.com gönderiyorum. Arkadaşıma kolay gelsin diyor,bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler- Hamuru için:
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 paket yaş maya
- Yeteri kadar tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker
- Yeteri kadar un
- İçine
- 1 çay bardağı tahin
- 2 su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı haşhaş
- Üzerine
- 1 yumurta,susam
Çukur bir kabın içine sıvıyağ,süt,ılık su,maya ve şekeri koyup karıştıralım,tuzunuda ekleyip yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayalım kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim.Üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakalım.Hamurumuz mayalandığında 3 parçaya bölelim,oklava ile yarım cm.kalınlığında açalım.
Diğer tarafta haşhaş,sıvıyağ ve tahini karıştıralım açtığımız hamurun içine sürelim,üzerine dövülmüş cevizden serpelim.Rulo şeklinde saralım 3 parmak genişliğinde keselim,kestiğimiz parçaları aralarında 1cm.boşluk bırakarak tepsiye dizelim (aralarındaki boşluk çok fazla olursa, hamur pişerken yayılıyor.Bu şekilde koyunca hamur yayılmıyor,pişme sırasında birbirinden destek alarak yukarı doğru kabarıyor) diğer hamurlarımızada aynı işlemi uygulayalım ve üzerine 1 yumurta sürelim,susam serpelim.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun
canim hashasli lezzetleri cokk severim kesinlikle bide bu sekilde deniycem ellerine saglik...
YanıtlaSilsevgiler
çok güzel çok yaptığım beğenilen bir tarif ellerinize sağlık
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çörekler harika
YanıtlaSilbir tane aldım mutlu haftalar öpüyorum...
çok severim ellerine sağlık güzelim sevgiler
YanıtlaSilhaşhaşlı börek süperrrrrr görünüyor ellerine sağlık canım
YanıtlaSilNurşen teşekkür ederim katılımın için tarifini aldım..
YanıtlaSilBayılırım ben bunlara..ellerinize sağlık çok nefis görünüyor
YanıtlaSilcanım ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
Nasıl güzel görünüyor kim bilir tadı nasıldı.eline sağlık ..
YanıtlaSilCanım merhabalar;Amasyalı bir arkadaşım çok yapardı bunu aklıma geldi ve tarifide yoktu...Senin haşhaşlı nefis görünüyor tarifi yazdım hemen deneyeceğim...
YanıtlaSilBursada kına gecelerinde dağıtıyorlar bunu lokum diye...
Ailecek çok severiz....
Ellerine sağlık.....
canım arkadşım ellerine sağlık.tek kelimeyle abartısız nefisler.kaldıysa alayımmı.sevgiler ve saygılarrr
YanıtlaSileline sağlık bende çok sık yaparım bu tarifi
YanıtlaSilBu kadar tarif hazırlıyorum kızım haşhaşlı şeyleri sevmesine rağmen bir türlü deneme fırsatım olmadı. Hemen defterime not ediyorum en kısa zamanda yapacağım. Sizin kadar başarılı olabilirim inşallah. Kolay gelsin, sağlıkla kalın........
YanıtlaSilSendepişir/Nilgün
canım merhaba tabikide ev sahibeliği yapabilirsin.hem hiç bir zorluğuda yok,elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.ismini listeye yazıyorum,
YanıtlaSilsırada bekleyen arkadaş var o yapmazsa sana veririm.haberleşiriz yine.sevgiler.
Sahane görünüyorlar, ellerinize saglik.
YanıtlaSilAkşam eve gittim ve akımda hep senin tarifin baktım malzemelerim var birtek haşhaş eksik olsun dedim ve bende tahinli ve cevizli yaptım....Mükemmel oldu canım tarif için teşekkürler...
YanıtlaSil