KARNIBAHAR KIZARTMASI
Selamlar arkadaşlar,bu gün kahvaltıya karnıbahar kızarttım size.Kahvaltı diyorum çünkü ben karnıbahar kızartmasını kahvaltıda bile yerim :) Benim kızartma şeklim biraz farklı.Genelde önce haşlanır,sonra kızartılır.Şekil olarak çok güzel görünüyor belki ama pek tadı olmuyor sanki. Haydi bakalım işte benim tarifim.
Malzemeler
- 1 küçük boy karnıbahar
- Yarım çay bardağı sıvı yağ,tuz.
- Sos için : 1 yumurta,2 yemek kaşığı un,biraz su,tuz.
Yapılışı
Karnıbaharı çok küçük olmayacak şekilde parçalayalım.Bir miktar tuz ekleyerek yarım çay bardağı sıvı yağ koyduğumuz tavaya alalım kapağını kapatalım,ara ara karıştırarak biraz pembeleşene kadar kavuralım.Diğer tarafta 1 yumurta,tuz,2 yemek kaşığı unu çırpalım eğer kıvamı çok koyu ise boza kıvamına gelene kadar sulandıralım.Pembeleşen karnıbaharların üzerine dökelim,tavanın kapağını tekrar kapatalım.Altı kızarınca karnıbaharları ters çevirip diğer tarafınıda kızartıp,servis tabağına alıp üzerine arzuya göre yoğurt döküp servis edin.
Afiyet olsun
BU YNTEMLE DAHA HAFİF OLUR KANIMCA.İLK FIRSATTA DENERİM nURŞEN HANIMCIM ELLERİNE SAĞLIK .bU ARALAR BROKOLİYE AĞIRLIK VERDİK DE..HAYIRLI CUMALAR...
YanıtlaSilellerine sağlık bizde de eşim hastasıdır karnıbahar kızartmasının.
YanıtlaSilhayırlı cumalar canım benim sağlıkla inş.
Hımmmm
YanıtlaSilçok pratikmiş ellerine sağlık arkadaşım sanırım bu şekilde daha az gider ..
Hep böyle yapılsın hep yerim.
YanıtlaSilSevgiler.
Sevdim bu yöntemi, deneyeceğim.Ohh yarasın:)
YanıtlaSilBAYILIRIM KARNIBAHARA BEN
YanıtlaSilKarnibahari boyle hic denememistim denemek lazim .Ellerine saglik,hayirli cumalar...
YanıtlaSilBende çok severim karnıbahar kızartmasını ama önce haşlarım.birdahakine tarifini deneyeceğim.lezzetini haşlama suyuna bırakmadığı için çok daha lezzetli olacağına eminim.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
sevgiler.
canım ellerine saglık afiyet bal olsun
YanıtlaSilsevgiyle kal
Canim dostum senin icin bir sey var blogumda alirsan sevinirim sevgiler
YanıtlaSilEllerine sağlık, sevgiler
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilbloguma uğrar mısın? Dostluğa davetin var.
Sevgiyle kal.
bacım afiyet bal şeker olsun.yavrular inşallah iyidir.delikanlı iyidir inşaallah.senide çok çok öptümmm
YanıtlaSilmerhaba arkadaşım bu yöntemlede denemek isterim güzel olmuştur ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSildaha hafifdir eminimki ellerine sağlık canım benim öptüm sevgiler
YanıtlaSilben de çok severim karnıbahar kızartmasına eline sağlık..
YanıtlaSil