Cuma, Mart 19


HAŞHAŞLI PAPATYA 

Herkese hayırlı Cumalar diliyorum,bir haftayı daha bitirdik.Ne kadar çabuk geçiyor zaman daha dün dediğimiz anılarımızın üzerinden bir bakıyoruz ki yıllar geçmiş.Eskiye nazaran daha şanslı bir nesiliz diye düşünüyorum bazen,teknoloji ilerledi çamaşır ve bulaşık makinaları hayatımızı kolaylaştırdı,televizyon ve bilgisayar hayatımıza renk kattı belki Belki de biz öyle zannediyoruz.İyi evlerde oturup,pahalı eşyalar eşyalar kullanmayı,son model arabalar kullanmayı mutlu olmanın yolu sandık.Oysa ki bunun sonu yok,en iyisini,en pahalısını,en kalitelisini kullansakta en fazla bir hafta sürüyor mutluluk sonra alışıyoruz onlara,hep varmışlar gibi hissediyoruz.Bence mutluluk sağlıklı olmak,sevdiklerimizin sağlıklı olması ve onlarla huzur içinde yaşamak olmalı.Umarım çok geç olmadan bunu farkedebiliriz.Umarım çok geç olmadan herkez bunu farkeder.
Tarifimi   56.P.D.Ç.S. etkinliğinin ev sahibesi sevgili gül arkadaşıma gönderiyorum. Kolaylıklar diliyorum.Böreğin detaylı fotoğraflarını çekmeyi unutmuşum :) daha önce sadesini yapmış ve detaylı fotolarını yayınlamıştım  buradan bakabilirsiniz.
Malzemeler  
1 su bardağı süt,
yarım su bardağı sıvı yağ,
yarım su bardağı ılık su,
yarım paket yaş maya,
1 çay kaşığı şeker.1 tatlı kaşığı tuz,
yeteri kadar un.
İçine : yarım paket yumuşamış margarin,1 yemek kaşığı haşhaş,3 yemek kaşığı tahin,yarım su bardağı ceviz.
Üzerine : 1 yumurta,

Yapılışı
Süt,sıvıyağ,ılık su,maya ve şekeri birbirine karıştıralım ardından tuzunu ve yavaş yavaş ununu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim,üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.

Haşhaş ve tahini karıştıralım.Cevizi çok ince olmayacak şekilde ufalayalım.
Mayalanan hamurumuzda önce yumurta büyüklüğünde bir parça alalım,Kalan hamurumuzu biri daha büyük olacak şekilde ikiye ayıralım.( büyükten küçüğe doğru 3 parça hamurumuz olacak ) En büyük hamurumuzu alıp 5 parçaya ayıralım,oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde açalım,yumuşak margarinle yağlayalım,tahin ve haşhaşlı karışımdan sürelim,üzerine ceviz içi serpelim diğer 3 hamurada aynı işlemi uygulayalım  5. parçayı koyup yağlamadan yuvarlak fırın kabı genişliğinde açalım veyağlanmış fırın kabına alalım, hamurun kenarlarında bir parmak kadar pay bırakarak keselim.Hamurun ortasındaki kesilen parçaları geriye doğru açın.Ortaboy olan  hamurumuzu da 5 parçaya ayıralım,biraz açalım ve 4 parçasına yumuşamış margarin sürüp tahin ve haşhaş karışımından sürüp 5. parçayı koyalım,tepsiye koyup ortasını açtığımız hamurun ortasına gelecek şekilde açalım ve yerleştirelim,bu hamurada bıçakla kenarlarından bir parmak pay bırakacak şekilde keselim ve geriye doğru kıvıralım.En küçük parçayıda 5 parçaya ayırıp 4 tanesine margarin ve tahin karışımından sürün,5. parçayı koyup hamurun ortasında kalan boşluk kadar açın ve tepsiye koyun.Üzerine 1 yumurtayı çırpıp sürün, 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. canım benim ellerine sağlık süper nefis görünüyor.
    kucak dolusu sevgiler.

    kurs bitti diyorsun bir süre boşlukta gibi olursun ama öğrendikleini denedikçe vaktinide dolduracaksın emiim.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık nurşencim

    YanıtlaSil
  3. Canım ellerine sağlık mutlu hafta sonları...

    YanıtlaSil
  4. Bu papatya ne kadar cici olmus boyle! Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  5. Canım çok teşekkür ederim.Sevgilerimi bıraktım.

    YanıtlaSil
  6. selam canım nasılsın..
    tarif harika ellerine sağlık.sevgiler selamlar

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un