Salı, Mart 2


ISPANAKLI BÖREK

Beni tanıyanlar bilirler,nasıl bir ıspanak delisi olduğumu :) içinde ıspanak olan herşeyi severim. Bu gün sizlerle çok sık yaptığım ıspanaklı böreğin böreğin tarifini paylaşacağım.
Bu tarifimi P.D.Ç.S. Etkinliğine evsahibeliği yapan gülay arkadaşıma gönderiyorum.
Malzemeler
Hamuruna : 1 yumurta,1 su bardağı süt,yarım su bardağı sıvıyağ,2 yemek kaşığı yoğurt,2 su bardağı ılık su,tuz,1 çay kaşığı toz şeker,1 paket yaş maya,yeteri kadar un.
İç malzemesi : 1 kg.ıspanak,3 orta boy kuru soğan,tuz,1 tatlı kaşığı salça,bir tutam reyhan da çok yalışıyor.
Hamuru yağlamak için,yeteri kadar sıvıyağ.
Yapılışı
Öncelikle hamur malzemelerini karıştırıp yeteri kadar un ekleyelim ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamurumuzun olduğu kabı temiz bir örtüyle sarıp mayalanmaya bırakalım.
Ispanaklarımızı çok büyük olmayacak şekilde doğrayalaım ve suyu tamamen temiz olana kadar iyice yıkayalım.
Diğer tarafta 3 yemek kaşığı sıvıyağda ince kıydığımız kuru soğanları soteleyelim 1 tatlı kaşığı salçayı ekleyip bir iki kez karıştıralım,daha sonra ıspanaklarımızın suyunu sıkıp soğanların içine atıp kapağını kapatmadan ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar kavuralım.Tuzunu ayarlayıp ocaktan alalım.
Mayalanan hamuru 1, büyük olmak üzere 5 parçaya ayıralım ( büyük olan parça,küçük olanın 2 misli büyüklüğünde gibi olsun ) Büyük olan parçayı servis tabağından daha büyük bir şekilde açalım,hamurun ortasını servis tabağı büyüklüğünde bir alanını 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayalım ve ıspanaklı harcımızın 5 te 1 rini yağladığımız kısma yayalım.Küçük hamur parçasını servis tabağı büyüklüğünde açıp ıspanaklı kısmın üzerine koyalım ve koyduğumuz hamuru 3 yemek kaşığı sıvıyağ ile yağlayıp ıspanaklı harçtan yayalım.Diğer hamurlarımızada aynı işlemi uygulayalım.En alttaki büyük olan parçanın uçlarını toplayıp ( aşağıda orta resimde olduğu gibi ) ortada birleştirelim.Hazırladığımız böreği yağlanmış tepsiye topladığımız hamur kısmı alta gelecek şekilde koyalım,üzerine 1 yumurtayı çırpıp sürelim ve elimizle bastırarak tepsi genişliğin de açalım.175 derecelik fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirelim.
Detaylı fotolarını çekmeyi unutmuşum,umarım iyi anlatabilmişimdir :)
Afiyet olsun



11 yorum:

  1. bayılırım ıspanaklı şeylere

    YanıtlaSil
  2. Nefis ellerinize saglik afiyetler olsun

    YanıtlaSil
  3. Ellerine saglik Nursen abla.Ispanakli boregi ben de cok severim...

    YanıtlaSil
  4. ellerıne saglık nurşen sevgiler

    YanıtlaSil
  5. teşekkürler canım böreki soğuttum ama böylede çok lezzetli ellerine sağlık tarifin geçde olsa yayında tekrar katılımlarını bekliyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine sağlık, yarasın:)

    YanıtlaSil
  7. canım ,ellerine sağlık nasılda güzel olmuştur.bir dilim aldım çayımın yanına.

    YanıtlaSil
  8. çok da güzel anlatmışsın canım:)
    ellerine sağlık nefis görünüyor.
    en sağdaki köşe kısmı aldım gidiyorum:)sevgilerimi bıraktım..

    YanıtlaSil
  9. Börekten bir dilim aldım Nurşencim Çayın yanına Ellerine sağlık olsun.

    YanıtlaSil
  10. Ispanaklı böreği çok severim, bu da ne güzel kızarmış öyle, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un