SEBZELİ YAHNİ
Malzemeler
- 5-6 parça kemikli et yada gerdan
- 5-6 adet orta boy patates
- 5-6 adet küçük soğan
- 2 adet havuç
- 2 ortaboy domates
- tuz,karabiber,pulbiber,yeteri kadar su
Yapılışı
Etlerimizi iyice yıkayıp düdüklü tenceremize yerleştirelim.Patateslerimizi ve kuru soğanlarımızı soyalım bütün olarak etlerin üzerine alalım.Havuçlarımızı temizleyip iri doğrayalım tenceremize alalım,domateslerimizide 4-5 parçaya bölüp atalım,tuz,karabiber,pulbiber ve etlerin üzerine çıkacak kadar su ekleyip kapağını kapatalım ve yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.Bazı etler daha geç pişer,kapağını açıp kontrol edin,eğer etler pişmemişse patateslerimizi bir tabağa alalım (daha fazla kaynarsa patatesler dağılır) bir süre daha kaynatalım.
Afiyet olsun
ohhh yarsın bacım.afiyet olsun.yemekten zevl almak sanırım en güzeli.çok çok öpüldünüz canım benim
YanıtlaSilya şu güzelliğe bakarmısınız.çok güzel olmuş..elerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık nefis görünüyor Sevgiler.
YanıtlaSilsüpersin süper gönül tadım benim evin en sevilenlerinden gelmiş son üçlü konun ellerine sağlık mis bunlar missss:))))
YanıtlaSilHarika bir yemek bu kim sevmezki hele sen yaparsan hımmmmmmm...
YanıtlaSilYe canım, et giren eve dert girmezmiş:)
YanıtlaSilEllerine saglik nursen abla,guzel olmus...Her zaman olmasa da bazen ben de ariorum etli yemekleri...
YanıtlaSilAFİYET ŞEKER OLSUN ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilellerinize sağlık.çok gğzel
YanıtlaSil