CİĞER SOTE
Ne zamandır beklemekteydi ciğer sote,aslına bakarsanız kurbandan kalma bir foto :) Hayvanların her yerini yiyoruz ,ciğerlerinden sote,kelle paçasından çorba,bağırsaklarından kokoreç,etini kemiğini hiç saymıyorum zaten,böyle düşününce çok vahşi varlıklarız gibi geliyor.Ama diğer taraftan düşününce de hayvanların hiçbir yerini atmıyoruz ziyan etmiyoruz (atacak gibide değil zaten kırmızı et fiyatları,altın fiyatları gibi oldu valla :)).Şükür Rabbimize bizler için türlü türlü yiyecek yaratmış.Ben sakatatın hepsini çok severim özelliklede akciğer ve yüreğe bayılırım,sotede de hepsinden var.Kilo olarak ne kadar var emin değilim ama sanırım 1 kg.civarıydı.
Malzemeler- 1 kg.sakatat
- 1 kuru soğan
- 2 domates
- 2 sivri biber
- tuz,karabiber,kekik.
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yapılışı
Sakatat malzemelerimizi kuşbaşı doğrayalım ve zeytinyağı ile birlikte tencere alalım,kapağını kapatalım.Bir süre kavuralım suyunu salsın ve geri suyunu çeksin,sonra soğanı yarım ay şeklinde doğrayalım,biberleri doğrayalım ekleyelim,bir süre daha kavurup domateslerini ekleyelim.Piştikten sonra ocaktan almaya yakın tuz,karabiber ve kekik ekleyelim.
Afiyet olsun
CİĞERE BAYILIRIM
YanıtlaSilçok severim...elerinize sağlık
YanıtlaSilbayılırım karışık yada sadee farketmez:)))) .
YanıtlaSilŞu tokat bad ı bizim müceddere dediğimiz mercimekli bulgur pilavının suluca bir değişiği ben yeşil mercimekle yapılan herşeyi seviyorum. afiyetler olsun.
eline sağlık
YanıtlaSilciğerin kıyma olarak kavrulmasıda lezzetli oluyor tavsiye ederim ellerinize sağlık selamlar
YanıtlaSilnefissss görünüyorrr:)) ellerine saglık canım öpüyorum
YanıtlaSilnefisssssssss:))))ellerine saglıkk
YanıtlaSilellerine sağlık canım çok güzel görünüyor
YanıtlaSilkilolar ve yaştan dolayi yiyemiyoruz:((((
YanıtlaSilşifa olsun