KONYA TİRİDİ
Malzemeler
- 1 kg.dana kuşbaşı
- 1,5 yemek kaşığı margarin
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz,karabiber,kimyon
- 4 adet bazlama yada pide
- Sos için
- 4 domates
- Tuz,karabiber,tereyağı
- Üzerine : Yarım soğan ve 7-8 dal maydanoz
Yapılışı
Bir tencereye 1.5 yemek kaşığı margarin koyun ve eritin.Eriyen yağın üzerine 400 gram dana kuşbaşını koyun ve yaklaşık 5-6 dakika yüksek ateşte karıştırarak, etlerin sulanmasına izin vermeden kavurun.Kavrulan etin üzerine 1,5 bardak sıcak su koyun ve bu şekilde kapağını kapatarak yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirin. Pişmek üzere olan etin üzerine 1 çay kaşığı tuz. 1 çay kaşığı karabiber ekleyin ve kapağını tekrar kapatın.
Diğer yanda sosu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.Boş bir tavayı ocağın üstüne alın ve içine 1 çorba kaşığı tereyağı koyarak eritin.Eriyen yağın içine rendelediğiniz domatesleri koyun.Üzerine yarım çay kaşığı tuz. yarım çay kaşığı karabiber ilave edin bu şekilde 1-2 dakika karıştırın.Tavayı ocaktan indirin ve bir kenara alın.
Pideleri yada bazlamalarınızı boş bir tava içine alın.Kısık ateşte yaklaşık 3-4 dakika pidenin her iki yüzünü de kızartın.Kızaran pideyi tavadan alın.Uzunlamasına dilimleyin ve bir servis tabağının içine alın.
Tabağın içine aldığınız pidenin üzerine hazırladığınız domates sosunu gezindirerek dökün.Tamamen suyunu çekmiş olan eti ocaktan indirip pidenin üzerine yayın.Üzerine 1 çay kaşığı kimyon serpin.Yarım adet soğanı uzunlamasına doğrayın ve tabaktaki etlerin üzerine dizin.Son olarak 7-8 dal maydanozu ince kıyıp etlerin üzerine serpiştirin ve servis edin.
Afiyet olsun
nurşencim yemek vaktimin yaklatığı şu saatlerde şu tiridine banıp yemek vardı lakin mümkün değil .elerine sağlık bacım.mis mis
YanıtlaSilÇok hoş olmuş,ellerinize sağlık,denemek isterim.Sevgilerrr.Blog yarışmasında başarılar dilerim.....
YanıtlaSilNurşenciğim Konya tiridi deyince hemen atladım tabi ellerine sağlık canım görüntü nefis bende tiridi çok severim özel tirit yapan yerlerde var gidince yiyoruz asıl Konya tiridi tandır ekmeği ile yapılıyor ama tabi herkes bulamaz o yüzden bu şekilde deyapılır sevgiler canım
YanıtlaSilçok iştah açıcı görünüyor.ellerine sağlık..
YanıtlaSilellerine sağlık canım ,ben konyalıyım ve konyada yaşıyorum ama ilk kez tiritin kuşbaşıyla yapıldığını duyuyprum benim bildiğim konya tiridi köfteli olur.ama demekki bazı yerlerdede böyle yapılıyor.sevgiler
YanıtlaSileline sağlık ilk kez duyuyorum
YanıtlaSiliştah açıcı bi görüntü
YanıtlaSilçok güzel ellerine sağlık...
YanıtlaSilçok güzel ellerine sağlık...
YanıtlaSilhele de ellerinle yaptığın o güzel bazlamansa alttaki offf of muhteşemdir bunun tadı. afiyetler olsun birtanem ellerine sağlık
YanıtlaSilSenin de ellerine saglik canim benim... Eger bu tarifi denemek istiyorsan yogurdun iyice koyu olsun.... Hic korkma mutlaka dene... Ama icine vanilyali puding tozunu koymayi unutma, cünkü o kekin katilasmasina yardimci oluyor... Sevgilerimle,
YanıtlaSilEllerine saglik nefis bir lezlet
YanıtlaSilsenin blogundamı varmış:) hemde süper bir log. ellerine sağlık.
YanıtlaSil