Perşembe, Nisan 22


ZEYTİNYAĞLI PIRASA

Benim ve eşimin ailesinde sadece biz ikiz çocuklara sahibiz,eşimin halasının ikizleri olmuş ama ikizlerden biri yaşamamış.Benim ikizlerimden sonra ablamın ikiz torunları oldu Ecrin ve Kerim 35 haftalık doğdular,kızımızın kilosu iyi  3,200 doğdu,oğluş 1,750 doğdu şimdi kuvözde Allahtan sağlıklı uzun bir ömür diliyorum,tüm çocuklarımıza inşaallah.Yeğenim Filiz hep derdi ki 'teyze nasıl oluyor ikiz bebek' İşte böyle oluyor Filizim :) bundan sonra canlı canlı göreceksin nasıl olduğunu.İkiz çocuk sahibi olmak müthiş keyif verici bişii ama bir o kadar da zor tabii.
Malzemeler

  • 1 kg. pırasa
  • 1 orta boy havuç
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 türk kahve fincanı pirinç
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • Tuz,limon

Yapılışı
Pıasaların dışından bir tabaka alarak temizleyelim ve 4-5 cm.uzunluğunda doğrayalım.Diğer tarafta tencereye zeytin yağını alıp ocağa alalım,kuru soğanı ince kıyalım yağa ekleyelim ( pırasa da soğangillerden olduğu için genelde kuru soğan tercih edilmez ama ben küçük bir soğan doğruyorum,soğan eklemek sizin tercihinize kalmış) havuçlarımızı temizleyip yarım ay şeklinde doğrayalım ve soğanla birlikte yağda kavuralım,havuçlar yumuşayınca biber salçasını ekleyelim (zeytinyağlı yemekte olsa ben renksiz olmasın sevmiyorum o yüzden çok az biber salçası ile renk veriyorum)ve bir iki kez karıştırıp yıkadığımız pırasaları ekleyelim,tencerenin kapağını kapatalım ve kısık ateşte pırasalarımız biraz yumuşayana kadar ara ara karıştırarak kavuralım. Pırasalar yumuşayınca pirinci,1 limon suyunu,tuzunu ve 1 çay bardağı kadar sıcak suyu ekleyim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun

Kızlarımın son halleri,Sude kızım çok süslü dudağında rujla bana poz veriyor :)) Bir çantası var akıllara zarar görmeniz lazım,ojeler,rujlar,parfümler ve küçük kolonyalar :) bunlar tabii ki benim malzemelerim,benimmiş ama onun çantasında duracakmış,hangi ojeyi süreceğime o karar verir,makyaj yaparken bana soruyor 'anne az görünen rujdan mı  istiyorsun çok görünen rujdan mı'  :)) Kız annesi olmak zooooorr. 

5 yorum:

  1. Canim ellerine saglik benimde sevdigim lezlet Afiyetler olsun size.

    YanıtlaSil
  2. Kız annesi olmak hem zor hemde çok hoş.Benimde bir kızım var onunla vakit geçirmek inanılmaz keyifli.Kızı olan anneler şanslı annelermiş aynı zamanda . Allah hiç birinin acılarını göstermesin.Pırasa limonla harika oluyor.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. gönültadım ellerine sağlık canım.
    pırasayı yıllarca ağzıma koymadım ,ama ne oldu anne olunca çocuklara örnek olması için bende başladım yemeğe:)))) tarif uygulamamız aynı bende böyle yapıyorum. benim tabağımda pırasa aslından sıyrılıp başka bir şekle dönüşüyor inan:))))) boooollll limon boooooollll pul biber ve soğuk olacak .
    oğluşlardan büyük de bu şekilde yiyor eşim o severek yer küçük asla ğzına koymuyor ben alıştım ama o hala yemez:))))))))

    yeni bebişlere hoşgeldin diyorum rabbim acılarını göstermesin analı babalı büyüsünler.

    YanıtlaSil
  4. Nurşencim sağlıklı ,vatanına, ailesine hayırlı evlat olsun işallah yeğenlerin.Kız evladı büyütmek yetiştirmek çok zormuş valla kız büyüdükçe daha çok anlıyor insan:))
    pırasa en çok sevdiğim sebzelerden ellerine sağlık canım.çok öptüm..

    YanıtlaSil
  5. ikiz çocuklara bayılırım ama hep hayretle bakmışımdır nasıl sabrediyor anneleri diye......çok zordur ama ikizlerin yeride bi başka.........

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un