Salı, Mayıs 4

PIRASALI BÖREK

Hepinize selamlar canlarım,bu postumu bilgisayar ekranımın 3/1 lik kısmıyla yazıyorum :( Bilgisayarıma virüs bulaşmış sanırım çok yavaşlamıştı,bizde format atalım dedik ama ps.de hem kızlarımın hemde benim yemek fotolarım vardı,fotoları eşimin bilgisayarına bluetooth'la atmayı denedik ama çok yavaş atıyordu, belleğe atmaya çalıştık ama o kadar yavaş ki ps. ve sürekli hata veriyordu,bizde  tekrar tekrar deniyorduk.Sonra ben sinirlenip kalktım,oğlum ben devam edeyim dedi o da bir süre sonra sinirlenip ps.nin kapağını sinirle kapatmış, daha sonra açtığımızda gördükki belleğin kapağı arada kalmış ve bilgisayar ekranının iç ekranı çatlamış.O an ki üzüntümü anlatmama imkan yok,nasıl gözyaşı döktüm inanamazsınız.Şimdi ps.nin sağ tarafı yok sayılır çizgi çizgi,sadece sol tarafta ekranın 3 de 1 lik bir kısmı net ama çizikler gittikçe artıyor sanırım bir süre sonra tüm ekran gidecek,ekrana baktıkça gözlerim doluyor içim burkuluyor.Burası benim dünyaya açılan pencerem ve penceremin görüntüsü gittikçe daralıyor.Gençler neden böyle anlamıyorum anlık düşünüyorlar ve anlık hareket ediyorlar, çabuk sinirleniyorlar ve gözleri hiçbirşeyi görmüyor.Bu duruma oğlum gerçekten çok üzüldü ama artık iş işten geçti.Yine de cana gelecek mala geldi,sağlık olsun diyorum ama inanın üzüntüm hiç hafiflemiyor.Bu gün sevgili arkadaşım Bilgenin tarifi olan pıasalı böreği sizlerle paylaşacağım,yufkaya da çok yakışıyor inanın,sıklıkla yaptığım bir börek.Hepinize güzel bir gün diliyorum.
Malzemeler
  • 6 adet yufka
  • 1 ortaboy kuru soğan
  • 4-5 tane orta boy pırasa
  • 8-10 tane sosis
  • 1 çay kaşığı reyhan,tuz,karabiber
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yufkalar için : 2 yumurta,1 çay bardağı sıvıyağ,1 su bardağı süt
Yapılışı
İnce kıydığımız kuru soğanı ve pırasayı tavaya alalım ve yumuşayana kadar kavuralım,tuz,karabiber,biber salçası ve reyhan ve küp küp doğradığımız sosisleri ekleyip bir süre daha kavuralım ve ocaktan alalım. Çukur bir kapda yumurta,süt ve sıvıyağı çırpalım,tepsipimizi yağlayıp 1 yufkayı buruşturup serelim 2-3 yemek kaşığı hazırladığımız sostan dökelim 2. yufkaya da aynı işlemi yapalım, 3. yufkayı buruşturup koyalım ve hazırladığımız harcı üzerine yaylım diğer yufkalarada aynı işlemi yapıp,en üst yufkanın üzerinede sostan sürelim ve 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.

5 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık sıcak sıcak yemesi harika olur çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  2. Canım benim yaaa üzüldüm . neyse olmuşa yapacak birşey yok . tarif harika ben geçen hafta yaptım bizde çok seviyoruz. arkadaşının ellerine sağlık sevgiler hem sana hem ona öpüyorum. bakarsın eşin kıyamaz akşam yenisi gelir sıkma canını :)))))

    YanıtlaSil
  3. Nefiss görünüyorrr eline sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Gecmis olsun bizm bilg. tuslari da bizimkinden dolayi kopuk kaldi:(((Yenisini alirsinz artik...

    YanıtlaSil
  5. Canııım onca üzüntüsünün arasında birde tarif vermiş eline sağlık.anın saolsun evet insan çok üzülüyor inan kendim yaşar gibi oldum öyle tatlı anlatmışsın ki yaşadm resmen.Mal canın yngası tabiki.Biz kıymetni biliyoruz ben de öyleyim.yeni bir kıyafetini giydiğinde onun bile kirlenmemsi için özen gösteririm.Bugün mesela parka dr.dan gelirken gittik yeni krem keten pantolonuyla pantolonu biraz karardı yıkanır dedim ama kara bir leke oldu ben de üzüldüm keşke eve çıkıp eşofman filan giydirseydim dedim.öyle oluyor insan.Üzülüyor.:(Canımız saolsun artık...İnsanlar ölüyor birde kaza geçirdim geçen gün sabah tatlil yaptırıp acel eim için eve dönüyorduk okulda nöbetçiydi arabayı vermem gerekti okula gidicek.Çocukta evde.Yağmurda yapıyor kaza yaptım bizim sokakta bir araba bizimkinin köşesine çarptı.kasko var ama nasıl korktum köe gitti indim ağladım.Eşim de ind hemen.Neyse yapıldı kasko yaptı.Ama karşı taraf suçlu yüzde yüz çıktı onların sigortasına ödetilecekmiş şimdi.Biz kasko indiriminden faydalanabileceğiz.Ama beni ozaman görseniz sanki biri ölmüş gibi çok korktum ağladım.kaskosu olduğu halde.Eşimde canın saolsun demişti neyse kızmadı:)Ben de beklerim canım...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un