Cumartesi, Ağustos 28

KÖFTELİ ÇORBA

Ben yine kayboldum değil mi :) Beni merak eden yorum bırakan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.Ne diyebilirim ki,iyi ki varsınız ve teker teker hepinizi iyi ki tanımışım.Öncelikle benim ve ailemin sağlığımız yerinde çok şükür ama akıl sağlığım için aynı şeyi söyleyemeyeceğim ) Tam ben artık silkelenip kendime gelmenin zamanı gelmiştir dedim ve bloğuma el atmaya başladım ki oğlum pc.mi düşürüp ekranımı ikinci kez çatlatı  ve yine ekranımın 3 te 1 rini kullanabilir hale geldim.Görebildiğim kadarıyla fotoğraflarımı almayı başardım ama fotoshopu  çalıştırıp bekleyen yemek fotoğraflarıma düzenleme yapamadığım için bloguma tarif ekleyemedim.Benim halimi görünce görünce eşim acıdı bana :)) kendi bilgisayarını bana verdi ama pc benim programlarımı çalıştırmadı,web tasarım kursumdaki hocamı aradım ve yardımını istedim ama oda 1 hafta tatile gitmişti.Perşembe günü Kayhan hocam döndü çok şükür ve ben kaptım pc.yi yanına gittim,programlarımı yükledik birlikte.İşte zorunlu ara bu nedenledir.
Bu arada arkadaşlarımın bir çoğu biliyor,benim küçük kızım Feyza 1 yaşına gelmesine  rağmen yürümemiş ve ben de doktora koşmuştum,tatilde başlamıştı zaten bir gelişme ama bu aralar daha iyi.Evde istediği heryere gidiyor ama arkasında biri olursa :) bakıyor ki kimse yok ya direk geri dönüyor yada olduğu yere oturuyor :))  Eee bu da birşeydir değil mi,bu korkuyuda atarız yakında üzerimizden değil mi .Nasıl da özlemişim sizinle dertleşmeyi,sanki hepiniz karşımdasınız şu an.Merak etme yakında o korkuyu da atar üzerinden dediğinizi duyar gibiyim :)
Ramazandan önce blog kulübünde başlattığımız yemekteyiz etkinliğine bir çok blog yazarı arkadaşım tarif göndererek bana destek vermişti ama tatildi,sıcaktı,ramazandı derken hazırladığım menüleri yayınlama fırsatı bulamamıştım.Ramazan dolayısı ile blogkulübünde İFTAR ÇADIRI etkinliği başlattık,bende yeekteyizde yayınlayamadığım tarifleri affınıza sığınarak bu etkinlikte yayınlıyorum. Buradan, buradan ve buradan    bakabilirsiniz.
Bu arada sevgili arkadaşım,hemşerim mintininmutfağı  sahur lezzetleri etkinliğinde evsahibesi olmuş ama ben katılamamıştım.
Bu tarifimi mintininmutfağı'nın ev sahipliğini yaptığı "Sahur Lezzetleri Etkinliğine" gönderiyorum. Kendisine daveti için teşekkür ediyor,bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler
  • 1 türk kahvesi fincanı pirinç
  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt yada 3 yemek kaşığı kase yoğurdu
  • 3 yemek kaşığı un
  • Et suyu yada 4/1 et suyu bulyon
  • Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı pulbiber ve 1 çay kaşığı nane.
  • 200 gr.kıyma,bir tutam tuz,bir tutam karabiber.
Yapılışı
Tenceremize 4-5 bardak su koyup ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca yıkadığımız pirinçleri ve yeteri kadar tuz ekleyelim.
Diğer tarafta un ve yoğurdumuzu bir miktar su ekleyerek boza kıvamına gelene kadar sulandıralım.Haşlamış pirince ekleyelim kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
Kıymamızın içine tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurup misket büyüküğünde yuvarlayalım,çok az bir yağ aldığımız tavada köftelerimizi kızartıp çorbamıza ekleyelim.
Küçük bir tavaya aldığımız tereyağını kızdırıp pulbiber ve nane ekleyip servis sırasında çorbamızın üzerine bir kaşık dökelim.
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. şükürler olsun gönültadımdan bir ses geldi:))))
    canım ellerine sağlık bereketli sofraların olsun.

    Feyzacığım için mutlu oldum sıkıntıların yersizmiş gördünmü:)))
    prensesler ve anneleri öpüldünüz.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim çorban harika ellerine sağlık bereketli sahurlar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. CANIM ARKADAŞIM,NURŞENİM ELLERİN DET GÖRMESİN GÜLÜM.PEK NEFİS GÖRÜNDÜ GÖZÜME.KATILMAN MUTLU ETTİ BENİ BİRTANEM.HAMEN YAYINLADIM TARİFİNİ.YAYINDA ŞUANDA BU NEFİS ÇORBA.HABER VERMEYE GELDİM.SANA DA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM CANIM.İSTEDİĞİN VAKİT YİNE KATILABİLİRSİN.SEVGİLER.ÇOK ÖPTÜM.

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve çok iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Çorba nefis gözüküyor canım eline sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Nurşenciğim geçmiş olsun canım. Geldi mi peşpeşe geliyor. Neyse en azından uğraşların sonuç vermiş.

    Ben kütük pastanın fotoğrafını nasıl oldu da çekmeyi unuttum? Sohbet koyu olunca, sonucu da kaçırdım tabii. Bir de kurs sırasında kendimi kaybediyorum. Neyse artık, sen yenisini yapar, bizlerle fotoğrafını paylaşırsın:) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un