Perşembe, Eylül 2


TAVUKLU BULGURLU PİRİNÇ PİLAVI

Sevgili anneciğimin pilavıydı.Babam şeker hastası olduğu için pirinç pilavı pişmezdi pek bizim evde,illa ki pirinç gerekiyorsa annem bu şekilde bulgurla karıştırıp yapardı.O zamanki tavuklarda şimdikiler gibi ateşi görür görmez pişmez,düdüklü tencerede dakikalarca kaynatılarak pişirilirdi ve tadına doyum olmazdı.Sanırım bizler biraz da olsa doğal  beslenme şansına sahip olabildik ama çocuklarımız için aynı şeyi söylemek mümkün olmayacak.Eskiden herşey doğalken şimdi ne kadar doğal olduğunu bilmediğimiz  organik ürünlerle kendimizi avutuyoruz.Acaba bu yemek sitelerinde ki yemek tariflerimiz yakında,bilim kurgu filmlerinde izlediğimiz gibi hapa dönüşürmü - tavuklu bulgurlu pirinç pilavı hapı - :)  Şimdi komik geliyor değil mi ama şimdi olan bir çok şeyde dedelerimiz için hayal değil miydi.
 Tarifimi canım arkadaşım mintininmutfağı 'nın ev sahipliğini yaptığı "Sahur Lezzetleri Etkinliğine" sevgilerimle birlikte bu tarifimi de gönderiyorum. Kolaylıklar diliyorum.
Malzemeler
  • 1 tavuk göğsü
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • tuz,karabiber.
  • 5 bardak sıcak su yada tavuk suyu
Yapılışı
Tavuk göğsünü 4-5 bardak suyla haşlayalım ve iri şeritler halinde didikleyelim.Pilav tenceresine yağlarımızı koyup ocağa alalım,eriyince didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyip bir dakika kadar kavuralım,bir miktar tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp ocaktan alalım. Diğer tarafta iyice yıkadığımız pirinç ve bulguru tenceredeki tavuk etlerimizin üzerine düzgünce yayalım,5 bardak  ( tavuk göğsünü haşladığımız suyuda kullanalım )  
suyu yavaş yavaş tencerenin kenarından dökelim,yeteri kadar tuz ekleyip kapağını kapatalım ve ocağa alalım kaynayınca kısık ateşte pirinçler göz göz olana dek pişirelim.Pişen pilavımızın üzerine kağıt havlu koyup en az 10 dakika dinlendirip servis edelim.
Afiyet olsun

14 yorum:

  1. Nurşenciğim bende yaparım çok leziz
    olur gerçekten.tavukta ayrı bir lez
    zet verir ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş görünüyor.Bulgur ve pirinç yakışıtığına inanıyorum.Ellerine sağlık, deneyeceğim.Sevgilerrr.Öptüm....

    YanıtlaSil
  3. şimdi tavuğu haşladım iftara yakın tarifini yapıcam canım...

    YanıtlaSil
  4. Ben de bulgurlu,pirinçli pilavı çok severim. Ellerinize sağlık. çok leziz görünüyor.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. ÇOK LEZZETLİ OLMUŞTUR MUTLAKA,ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  6. Adasim. tavuklu pilav cok nefis gorunuyor, ellerine saglik.Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  7. pirinc ve bulguru karıstırmak ıyı fıkır

    YanıtlaSil
  8. CANIM NE GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN.VE ÇOK HAKLISIN.ELİMDEN GELDİĞİNCE YAVRUMU DOĞAL BESLEMEYE ÇALIŞIYORUM AMA ESKİ DOĞALLIK KALDI MI Kİ.ANNENİN ELLERİNE SAĞLIK İYİKİ GÖRMÜŞSÜN ONDAN ENFES GÖRÜNEN BİR PİLAV OLUVERMİŞ.ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.ÖPÜYORUM SENİ VE İKİZLERİ VE SON NUMARAYI:))TARİFİN YAYINDA CANIMCIM...

    YanıtlaSil
  9. Daha öncede bir kaç blogta görmüştüm nefis görünüyor elinize sağlık afiyetler olsun sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Harika bir pilav olmuş canım arkadaşım...bunun yanında başka hiçbir yemeğe gerek yok bence sadece cacık yeter,ellerine sağlık...Tavuk konusunda sana katılıyorum gerçekten hiçbir tavukda lezzet bulamıyorum doğru...sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Nefis gözüküyor, saat te 5 e geliyor, daha fazla yazmayım.
    Günaha gircem var yaaa!!!

    YanıtlaSil
  12. canım ben ikisini hiç karıştırmadım şimdiye kadar pirinci çok seviyoruz ama bulgur kadar faydalı olmadığından çok nadir yapıyorum bunu deneyeceğim sen güzel diyorsan süperdir o el lezzetini bilen biri olarak ilk fırsatta deneyeceğim öptüm canım

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, hiç şimdiye kadar denemedim bulgur ve pirinçi karıştırıp pilav yapmayı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Ellerinize sağlık afiyet olsun. sevgiler...

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un