Salı, Ekim 12

ÇİKOLATALI PASTA

Bayram tatili sonrası kızlarım kreşe başlamışlardı bildiğiniz gibi,1 hafta kadar aynı sınıftalardı ama daha sonra sınıfları ayrıldı.İlk bir kaç gün anlamadılar ama daha sonra Merve'cim biraz zorlandı,kendiside pek farkında değilmiş aslında ama kardeşine ne kadarda bağlıymış :)  Akşam gelince anlatıyorlar bana ' Anne bu gün ben kardeşimi gördüm yatakhanede,çok özlemişim onu kocaman sarıldım ' :) canım yaa.Sadece sabah kahvaltıda, öğlen yemeğinde,uyku saatinde ve akşam kahvaltısında görüyorlar birbirlerini ama yemek yerken de ayrı masalardalar.Dün kızlarımın veli toplantısı vardı,ayy büyüdülerde veli toplantısına gittim.Çocukların uyku saatindeydi toplantı,müdürle,öğretmen ve yardımcı öğretmenleriyle ayrı ayrı görüştük.Bu arada kreşimiz Çankaya Belediyesinin kreşi,kreş çok temiz,düzenli,çalışanlar çok ilgili ve öğretmenlerin hepsinin ağzından bal damlıyor sanki,insanın çocuk olası geliyor valla.Geçen sene de özel kreş maceramız olmuş ama hem çok hasta oldukları  için hemde domuz gribi dedikodusu endişesinden kreşten almıştık.Bu sene 'çok iyi yaa,hasta olmadılar ' derken sanırım nazar ettik : ) Mervecim 1 haftadır hasta ama hasta olmasına rağmen okulunu hiç bırakmadı.Gerçi bayramdan sonra havalar o kadar değişken gitti ki,eşim ve ben ne hasta olup yıkıldık ne de 'iyiyim' diyebildik.Buna da şükür diyelim. 
Canım oğlumın doğum gününde (09 Eylül ) yapmıştım,biraz acele bir pasta bir pasta olmuştu ama tadı görünümünden daha iyiydi Allahtan :)
Sevgili arkadaşım Paşa kızının ( paşa kızının blogunun ) doğum günüymüş,ee doğum gününe boş gitmek olmaz, kabul ederse kendisine bu çikolatayı pastayı gönderiyorum.Nice yıllara arkadaşım,daha bir çok tarifle buluşmak üzere.
Malzemeler
  • Pastaban için
  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • Yarım kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 3 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı kakao (silme)
  • 1 küçük paket bitter (40 gr.)
  • 1 yemek kaşığı margarin
Çikolata ganaj için
  • 1 paket krema
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 100 gr. sütlü çikolata
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca 3 e bölelim.
Kremamız için sütü tencereye alalım margarin ve çikolata hariç diğer malzemeleri süte ekleyip ocağa alalım,çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2 dakika daha pişirip ocaktan alalım,krema ılıyınca çikolata ve margarini ekleyelim.
1 su bardağı suya yada süte bir tatlı kaşığı nescafe koyup pastabanımızın 3 parçasını da ıslatalım. Pastabanın alt parçasını servis tabağımıza alalım,kremamızı döküp eşit şekilde yayalım,ikinci pastabanıda koyup krema sürelim, üst parçasını da yerleştirelim.
Diğer tarafta kremamızı büyük bir cezveye yada küçük bir tencereye alalım ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtalım,ocaktan alalım içine bitter ve sütlü çikolatayı kıralım.Karıştırarak hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Ilık hale gelene kadar bekleyelim,kremanın 3 de 1i ile  pastanın üzerini tamamen kaplayalım ve buzdolabına koyalım.Geri kalan kremayı soğumaya bırakalım,soğuyan kremayı mikserle bir kaç dakika çırpalım, hem hacim kazansın hemde kıvam almasını sağlayalım.Pastanın üzerini istediğimiz gibi süsleyelim. 
Afiyet olsun

7 yorum:

  1. elleriine sağlık canım pasta çok güzel olmuş.yavrularına allah uzun ömür versin

    YanıtlaSil
  2. Canım kızların kreşi hayırlı olsun..Oğlunun doğum gününü de kutlar sağlık ve mutluluklar dilerim...pasta enfes görünüyor,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili Nursen; senin yazdıklarını okudukça, çalışan bir anne olarak kızlarımı nasıl zorluklarla büyüttüğümü hatırlıyorum. Benim için o günler çok eskide kaldı ama o günlerini inan ki çok arıyorum. Bu arada pastan harika olmuş, ellerine sağlık. Kocaman öptüm...

    YanıtlaSil
  4. gönültadım ,oğluşa sağlıklı nice yaşlar.
    ay fıstıklarım kreşte ayrılmışlarmı kıyamam ben onlara. aslında böylesi daha iyi galiba birbirlerini özlemek iyi gelebilir onlara. çok öpüyorum hepinizi sevgiler canım

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  6. pasta muhteşem elllerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un