Cuma, Kasım 26

BEZE
 
Ben çok sevmiyorum aslında bezeyi,bir kez almış tadına bakmıştım onun dışında pastanedende almışlığım yoktur Ama hem evdekiler seviyor diye hemde elimdeki yumurta beyazlarını değerlendirmek adına arada bir yaparım.yapım aşamaları biraz uzun ama seviyorsanız kesinlikle buna değdiğini düşüneceksiniz.Tarifime geçmeden önce hepinize şimdiden güzel bir hafta sonu diliyorum.
Malzemeler
  • 3 yumurta akı
  • 3 küçük çay bardağı şeker ( eskiden kullandığımız küçük çay bardağı yoksa,aida bardaklarının üzerinde 1 parmak kadar boşluk bırakarak ölçebilirsiniz. )
  • 1 çimdik tuz
Yapılışı
- Derin bir tencereye yumurta aklarını,şekeri ve bir çimdik tuzu koyup,kısık ateşe ayarladığımız ocağa alalım ( ocağın altı çok kısık olacak yoksa hemen tencerenin dibi tutuyor ) mikserle önce yavaş sonra hızlı devirde yaklaşık 6-7 dakika çırpalım,bu sürenin sonunda tencerenin dibinde bir sertleşme yada dibinin hafif tutmaya başladığını anlıyorsunuz.Bu aşamada tencereyi ocaktan alalım,mikserle 14-15 dakika daha çırpalım (bezeyi ne kadar çırparsak o kadar iyi oluyor ) mikseri kaldırdığımızda beze akmıyorsa,koyu kıvamı hissediliyorsa tamamdır.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim.
- Sıkma torbasına en geniş ucumuzu takalım ve bezeyi sıkma torbasına alalım 2 santim aralıklarla istediğiniz büyüklükte bezeler sıkalım.110 derecelik fırında 45 dakika kadar pişirelim,soğuyana kadar fırından almayalım, fırından çıkınca 2-3 saat kadar oda ısında dinlendirip servis edelim.
- Bezeyi gıda boyası ile renklendirebilir,üzerini damla çikolata,renli süsleme şekerleri yada hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Bezenin bembeyaz olması için 2-3 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun

8 yorum:

  1. Canım özledim arkadaşım seni:)çok uzun oldu yazışmayalı ,sağlığınız
    iyi olması önemli, evdeki kuzular büyüyünce özele çok da zaman kalmıyor elbette değil mi:)
    bezeyi ben de sevmiyorum fakat bir pasta tarifim var onun içinde seviyorum:)
    senin hazırladığın mükemmel görünüyor canım,ellerine sağlık.
    çocuklar severek yiyordur mutlaka
    şifa olsun onlara.
    mutlu hafta sonları diliyorum canım çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  2. ben bezeye bayılırım..ayıptır söylemesi abim çok iyi beze yapar...HAtırldığım kadarıyla onun tarifide çok pratik ama biraz zaman istiyor sizin tarifiniz şekeri çözdürme yöntemiyle(ısıtarak)bu süreyi kısaltıyor galiba...bugun hemen sizin tarifinizi denemek istiyorum...

    sevenlere bende abimin tarifini vereyim o zaman :
    -yumurta akı (kaç yumurtadan yapmak istiyorsan,kişi sayısına ve sevme durumuna göre değişebilir :)) )
    -kaç yumurta akı kullandıysanız onun 2 katı kahve fincanı pudra şekeri

    örneğin; 3 yumurta akına 6 kahve fincanı pudra şekeri (pudra şekerini kahve değirmeni yada öğütücü birşeyiniz varsa kendiniz toz şekerden yaparsanız daha lezzetli ve güzel oluyor...marketlerden aldığım pudra şekeri sanki aynı lezzeti vermiyormuş gibi geliyor bana)

    bu malzemeleri yaklaşık 30-40 dk.mikserle çırpın...ne kadar uzun çırpılırsa o kadar guzel oluyor..çırptıkça katı bir kıvama gelecek ve iyice beyazlaşacak sonra krema torbası veya kaşık yardımıyla kağıt kek kalıplarına dökebilirsiniz.çok düşük sıcaklıkta 90-100 C olabilir 45-50 dk pişirin afiyet olsun

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis olmuşlar.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Ben bezeyi pişirmeyi hiçbir zaman yapamayanlardanım. Sizin tarifinizide denemek istiyorum çok güzel görünüyor emeklerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık ,çok cici olmuşlar ;)

    YanıtlaSil
  6. Useful blog website, keep me personally through searching it, I am seriously interested to find out another recommendation of it.

    YanıtlaSil
  7. ben sevenlerden ama fazla yemeyenlerdenim malum K lar ellerine sağlık canım öpüyorum

    YanıtlaSil
  8. Terrific work! This is the type of information that should be shared around the web. Shame on the search engines for not positioning this post higher!

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un