Salı, Kasım 30

SADE ÇÖREK

Hepinize selamlar,2 aydan fazla oldu kızlarım tamamen iyileşememişlerdi biliyorsunuz.Cuma günü kreşten boğazım acıyor diye geldiler,cumartesi günü daha kötü oldular ve acilin yolunu tuttuk,elimizde bir poşet ilaçla döndük ( antibiyotik ve ateş düşürücü ).Dün Sude kendini iyi hissettiği için gitti kreşe ama Merve iyi değildi evde kaldı,bu gün daha iyiler çok şükür gittiler. Bayrama biraz rahatsız girmişti eşim ama ayakta atlatacak diye düşünürken,pazar günü sabah daha ağır bir griple kalktı,dün doktora gitti oda antibiyotik ve grip hapıyla döndü eve,yatıyor.Her zaman önce sağlık dilerim Allahtan ama böyle durumlarda daha iyi anlıyor insan sağlığın kıymetini.Önce sağlık,gerisi boş.Hepinize sağlıklı günler diliyorum.
Bu gün çörek tarifimi paylaşacağım sizlerle,kızlarım çok sevdiği için,özellikle pazar kahvaltılarında benim çok sık yaptığım bir çörektir.

Malzemeler
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı yoğurt
  • yarım yumuşak margarin
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • tuz,yeteri kadar un
  • üzeri için : 1 yumurta ve susam

Yapılışı
Yumurtaları,yoğurt,tuz,sıvı yağ ve margarinle karıştırıp,kabartma tozunu ekleyelim ve yavaş yavaş unu eklemeye başlayalım,hamur ele yapışan yumuşak bir kıvam alınca ( kulak memesi yumuşaklığından çok daha yumuşak bir hamur olacak ),Yağladığımız fırın tepsisine elimizle hamuru iyice yayalım ve üzerine bir yumurta çırpıp sürelim.evde varsa eğer susam ve çörekotu üzerine çok yakışıyor.175 derecelik fırına verip üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

10 yorum:

  1. Çok güzel, çok leziz ve iştah açıcı olmuş.Ellerinize,emeğinize sağlık.

    Saygılarımla.

    YanıtlaSil
  2. nurşenim allahım şifa versin boncuklarına.kıyamam ben.ikisi de birbirinden tatlıydı maşallah.biraz daha iyi olmalarına çok sevindim arkadaşım.allahım evlatlarımıza sağlık versin her daim.onlar hiç incinmesin.

    kuzumcum ellerine sağlık.yine döktürmüşsün.sevgiler gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş duruşundan belli
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık çöreğin hari
    ka öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. geçmiş olsun,ellerinize sağlık.nefis görünüyorlar.

    YanıtlaSil
  6. nurşenim merhaba güzel yorumun.için teşekkürler canım.senin çörekte çok hoş görünüyor bir parça aldım gidiyorum ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun.

    Tarif çok güzel, denemeli :)

    YanıtlaSil
  8. Öncelikle kizlariniza cok gecmisler olsun... Maalesef kis mevsimi hastaliklari da beraber getiriyor, insallah kisa sprede sagliklarina kavusurlar... Tarifiniz icinse ellerinize saglik diyorum.... Afiyet-sifa olsun... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. ellerine sağlık ilk görünce kek sandım :))) süper tarif. teşekkürler.
    tüm aileye geçmiş olsun canım

    YanıtlaSil
  10. Kızlara geçmişler olsun, ellerine sağlık, yarasın:)

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un