Pazartesi, Aralık 6

KITIRLI MERENG KEK
ve
ÖDÜLÜM

Selamlar arkadaşlarım,bu kek pek bir değişik,görünüşü pasta gibi,tadı kekle turta arası bir şey :) Çok fazla tv izleme şansım olmuyor ama bir ir ara tv.de zap yaparken deryalı günler programında ( şu an adını hatırlamıyorum )bir blog yazarı arkadaşım yapıyordu,hemen tarifini aldım ve ertesi gün denedim.Sonuç süper oldu,denemenizi tavsiye ederek,hepinize güzel bir hafta diliyorum.
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1 yumuşak margarin
  • Yarım su bardağından biraz fazla pudra şekeri
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı şeker ( meyveler için ) 
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3-4 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 elma,2 armut,7-8 kuru kaysı
  • Yarım su bardağı ceviz
Yapılışı
- Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayıralım.
- Sarıları pudra şekeri ile karıştıralım,yumuşak margarin,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.Azar azar unu ilave etmeye başlayalım,3 su bardağı unu kesin alıyor ama sonrası yumurtaların büyüklüğüne göre değişiyor.Kurabiye hamuru gibi olacak,hamuru 3 parçaya ayır,hamur parçalarının birine 2 yemek kaşığı kakaoyu ekleyip yoğuralım.2 beyaz 1 kakaolu hamur parçamız olacak,beyaz hamurumuzun birini ve kakaolu hamurumuzu buzdolabımızın dondurucu kısmına koyalım.
- Meyvelerimizi küçük küpler şeklinde doğrayalım,yarım su bardağı şekerle ocağa alalım ve karamelize edip ocaktan alalım.Kuru kaysılarımızı doğrayalım ve iri dövülmüş cevizle birlikte karamelize olan meyvelere ekleyelim.Soğumaya bırakalım.
- Yumurta beyazlarını derin bir kaba alalım ve mikserle kar haline gelene kadar çırpalım,çırpmaya devam ederken 1 su bardağı şekeri yavaş yavaş ilave edelim sonra 2 yemek kaşığı nişastayı ekleyelim ve krema kıvamına gelene kadar çırpmaya devam edelim.
- Dondurucuya koymadığımız beyaz hamurumuzu kelepçali kalıbımızın genişliğince açalım ve kalıbımıza koyalım.
- Beyaz hamurumuzun üzerine karamelize ettiğimiz meyveleri yayalım.
- Meyvelerimizin üzerine dondurucudaki kakaolu parçamızı rendeleyelim.
- Kakaolu parçamızın üzerine krema haline getirdiğimiz yumurta beyazlarını yayalım.
- En son yumurta beyazlarımızın üzerine dondurucuda kalan beyaz hamurumuzu rendeleyelim.
- 160 dercelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Anlatımı uzun oldu biraz ama yapmaya başlayınca çok çabuk yapılıyor, keki yerken buna değdiğini düşüneceksiniz.
Afiyet olsun


Sevgili arkadaşım ve hemşerim gülcanım beni One Lovely Blog Award ödülüyle ödüllendirmiş.Yüreği güzel arkadaşıma çok teşekkür ediyorum.Bende ödülü sayfamı ziyaret eden herkese gönderiyorum.


3 yorum:

  1. harika bir tarif. denemeğe değer diye düşünüyorum arkadaşım...paylaşım için teşekkürler ve ellerine sağlık diyorum...
    bu arada pastalara başlamışsın :) Allah kolaylıklar versin ia. bir püf nokta daha: kremşantine, kremandan bir kaşık ilave edersen,hem daha parlak olur hemde daha güzel ve kalıcı şekil alır.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok degısık bır kek demelıyım

    YanıtlaSil
  3. Nurşencim öncelikle ödülünü kutlarım canım nice büyük ödüllere.
    merengli kekin tarifini yaseminin sayfasından bende aldım fakat çok teferruatlı olması korkutuyordu beni o kadar uğraşıp bir de lezzeti tutturamamak var elbette şimdi daha güvenle hazırlayabilirim :)ellerine sağlık canım yiyenlere afiyet olsun.çok öpüyorum..

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un