Perşembe, Ocak 6

GÜLLÜ PASTA
&
BENDEN HABERLER

Hepinize selamlar arkadaşlarım,sizlerle görüşmeyeli epey oldu, bu süre içinde yeni bir yıla girdik.Hepinizin yeni yılını kutluyorum ve bu yılın hepimize sağlık,mutluluk ve huzur getirmesini diliyorum.
Yılbaşından bir hafta önce kuzenim ( dayımın kızı ),canım kardeşim Fatma göğsünde bir kitle hissediyor, hemşire olan kızkardeşi Hülyaya soruyor.Hülyacımda hemen hastaneye götürüp muayene ettiriyor ve bir parça alıp tahlile gönderiyor doktor,tahlil sonucu iç açıcı çıkmıyor ve doktor göğsün alınması gerektiğini söylüyor.Apar topar geldiler Ankara'ya,Onkoloji hastanesinde muayene oldu ve hemen hastaneye yatışı yapıldı.Onkoloji hastanesinin bendeki kötü anıları canlandı ( rahmetli annem onkolojide ameliyatını olmuş ve ameliyat sonrası bütün tedavileri orada yapılmıştı ) Fatmacım ameliyat öncesi moral olarak ne kadar iyi görünsede,göğsünün alınacağı için eminim içinde fırtınalar kopuyordu,biz ona moral vermeye çalışırken o bizi daha çok rahatlatıyordu sanki.Biz hem babam tarıfından hemde annem tarafından olan kuzenlerimizle hep bir arada kardeş gibi büyüdük,sanırım bunda anne ve babalarımızında çok etkisi vardı,onlar birbirine saygı duyuyor ve çok seviyorlardı.Bizlerde onlardan aldığımız elektrikle birbirimizi kardeş gibi çok sevdik,bu nedenle bütün kuzenlerimin bendeki yeri bir başkadır.Fatmacım  yılbaşından 2 gün önce  Perşembe günü ameliyat oldu,doktorun dediğine göre çok şükür ameliyatı iyi geçmişti,ameliyat sonrası da gayet iyi gördük ve mutluluğumuz bir kat daha arttı,Pazartesi günü hastaneden çıktı evinde dinleniyor.Ameliyat ve göğsünün alınmasından duyduğumuz endişe büyüktü ama ameliyat öncesi yapılan kemik taramasının temiz çıkması da bizi sevindirdi.Şimdi alınan parçanın patalojiden gelecek sonucuna göre tedavi belirlenecek.Rabbimden eşiyle çocuğuyla süreceği uzun ve sağlılı bir ömür diliyorum.
Kızlarıma gelince,yılbaşından önce bir kaç gün ateşlendikleri için kreşe göndermemiştim.Ameliyat sonrası Cuma günü Fatmacığımı ziyarete giderken doktora muayene ettirelim diye kızarı da yanımızda götürdük, Merve iyiydi biraz ama Sude 2 gecedir çok ateşleniyordu. Doktor antibiyotik,ateş düşürücü,öksürdükleri için balgam söktürücü verdi Cumartesi günü ilaçları kullanmaya başladık,Sudecime ilaçlar iyi geldi ateşlenmedi ama Mervecimin ateşi yokken,ilaçlardan sonra sürekli ateşi 40 dereceyi buldu,gecesi,gündüzüyle cumartesi ve pazarımız kabus gibi geçti.Pazartesi aynı doktora gittik ve ilaçlardan sonra olanları anlattık,akciğer röntgeni istedi.Röntgen sonucunda Mervenin Akciğer enfeksiyonu geçirdiğini,daha önce verdiği ilaçları kullanmaya devam etmemizi ek olarak iğne vermek zorunda olduğunu söyledi eğer iğneden sonrada geçmezse hastanede yatarak tedavi edilmesi gerekebilir dedi.Bunları duyunca paniklememek elde değil tabii ki,ilaçları aldık iğneleri yaptırmaya başladık ama geçmek şöyle dursun daha bir ateşlenmeye başladı,iğneleri yaptırdığımız klinikteki doktora sorduk,Merveyi muayene etti,akciğer filmini gösterdik,iğnelerin çok ağır olduğunu bu belirtilerde bu dozdaki iğneye gerek duyulmayacağını söyledi. Çocuğun canını boşuna yakmayalım iğneleri keselim yeni bir reçete yazalım dedi,biz de kabul ettik ve dün akşam iğne yaptırmadık yeni ilaçları aldık,dün akşamdan bu yana ateşi çok yükselmedi çok fazla öksürmesi dışında biraz daha rahat gibi.Umarım iğneleri kesmekle hata etmemişizdir.Sudecim gayet iyi çok şükür kreşine devam ediyor,küçük kızım Feyza da Allaha şükür ablasından etkilenip hasta olmadı.
Yazacaklarım daha çok uzun,sizlere yazınca sanki kendimi daha rahat hissediyorum ama kızıma bir bakayım ben.Pastam benim doğum günümde yaptığım pasta,tarifi inşaallah yarın.
Şimdilik kendinize iyi bakın,sevgilerimi gönderiyorum.

11 yorum:

  1. Evet yaaaaaaa
    nerelerdesin sen bakem :))
    pastan harika görünüyor canım ellerine sağlık.
    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  2. Rabbim evladına ve kuzenine şifa versin,hastalık çekmek çok zor.
    İnşaAllah Rabbim bütün hastalara şifa versin.

    YanıtlaSil
  3. gecmısler olsun allah yardımcısı olsun

    YanıtlaSil
  4. canımsın seninde yeni yılın kutlu olsun,gerçektende görüşmeyeli ne çok şeyler olmuş,öncelikle kuzenine geçmişler olsun ve süregelen tedavisinin sonuçları hep pozitif çıkar inşallah diyorum,sorada küçük kızına çok çok geçmişler olsun,umarım şimdi daha iyidir...
    sende bu koşuşturmalarda kendine dikkat et bu kış çok çetin geçiyo nurşenim öptüm seni.

    bir küçük notum olucak.
    burada tanıdığım bir çok meme kanseri arkadaş gönüllü olarak kemoterapi almadılar inan bana kemoterapi alan hastalardan en başta kardeşim olmak üzere çok daha iyi durumdalar,doktorlar hemen teklif edeceklerdir,patoloji sonucu gelince,şimdiki aklım olsaydı kardeşimede aldırmazdım kemoterapiyi,o kadar acılar çekmesine izin vermezdim :(

    YanıtlaSil
  5. canım kızlaın için çok çok geçmiş olsun diyorum..
    kıymetli akrabanız içinde..
    Allah tez zamanda şifa versin inşallah tekrralarını fenalarını göstermesin..

    YanıtlaSil
  6. Merhaba arkadasim uznun zamandir gorusemiyoruz sizlerinde yeni yili kutlu olsun yegenine acil sifalar dilerim ...Psatan cok guzel gorunuyor ellerine saglik .

    YanıtlaSil
  7. Canim seninde yeni yilin kulu saglilikli huzur dolu olsun .Kizina saglik diliyorum gecmis olsun hayirli aksamlar öptüm.

    YanıtlaSil
  8. Canım çok geçmişler olsun herkese nasılda bir araya gelmiş 2010 hastahanelerde geçti senin.
    inş bu yıl hepiniz sağlık afiyette olursunuz.

    pastan harika görünüyor ellerine sağlık.
    (canım bulduğun ilk fırsatta ailede olduğunu söyleyerek bir kontrolden geç sende )öptüm kocaman

    YanıtlaSil
  9. Arkadaşım kuzenine ve kızlarına büyük geçmiş olsun diliyorum. Kuzeninin inşaallah durumu iyi gider temennim o
    Kocaman öpüyorum

    YanıtlaSil
  10. I love nursen-yemek.blogspot.com! Here I always find a lot of helpful information for myself. Thanks you for your work.
    Webmaster of http://loveepicentre.com and http://movieszone.eu
    Best regards

    YanıtlaSil
  11. Lanet hastalık bir çeken bilir. Şuan bütün kalbimle Rabbimden onlar için acil şifa diliyorum.


    beylikdüzünde günlük kiralık daireler

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un