Pazartesi, Ocak 10

GÜLLÜ PASTA TARİFİ

Herkese güzel bir gün ve hafta diliyorum.Güllü pastamı yayınladığımda ertesi gün tarifini vereceğimi söylemiştim ama evdeki hesap çarşıyı tutmadı.Merveciğimi bu günde göndermedik kreşe ama kızım iyi çok şükür ama şimdide küçük kızım Feyza rahatsız,sanırım ablasından kaptı.'Sıraya geçtiler' diyorum ama buna da şükür 3 ü birden hastalansa elimiz ayağımız biribirine dolaşır ve hangisine bakacağımızı şaşırırdık sanırım :)  Eşimle zombiler gibi olduk uykusuzluktan,gözlerimizin altı torbalaştı :(  gece nöbetleşe duruyoruz hasta olan kızımızın başında,biraz iyi gibiyse eğer telefonun alarmını kurup 2 saatte bir kontrol edip yatıyoruz.Çok farkında olmasakta bu süre içersinde psikolojik olarakta yıprandık eşimle,ara ara çok küçük şeyler için bile birbirimize çatabiliyoruz yada küçük ve önemsizde olsa çatışmaya engel olmak için sigara içme bahanesi ile birbirimizden uzaklaşıyoruz.Bu kış çok çetin geçiyor bizim evde,elimizden gelen bir şeyde yok. Allahım sen cümlemizin evladını ve sevdiklerimizi hastalıktan koru sağlık,sıhhat ver.Hepinize sevgilerimi gönderiyorum.

Malzemeler
Pastaban için

  • 4 yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 türk kahvesi fincanı un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı sıcak su
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilya
Kreması için
  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 75 gr. nişasta
  • 135 gr. şeker
  • 40 gr. bitter
Çikolata Ganaj İçin
  • 1 paket krema
  • 80 gr.bitter çikolata
  • 40 gr. sütlü çikolata
Süslemek için
  • 1 krem şanti
  • Yarım su barağı süt
  • Gıda boyası
Yapılışı
Çukur bir kaba yumurtalarımızı ve şekeri koyup çırpalım sırasıyla ,sıvıyağ,sıcak su,un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yağladığımız kalıbımıza dökelim. 175 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.Kürdan batırarak pişmesini test ettiğimiz pastabanımızı fırından çıkaralım.Soğuyunca 2 e bölelim.
Kremamız için sütün ve şekerin yarısını tencereye alalım.
Diğer tarafta iki yumurta sarısını,nişastayı,şekeri ayırdıımız sütle çırpalım.
Ocaktaki süt ve şeker karışımı kaynamaya başlayında bir kaç kaşık nişastalı karışıma alıp alıştıralım ve tencereye döküp çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.
Krema ılıyınca bitter çikolatayı ekleyelim karıştıralım.Soğuduktan sonra 2-3 dakika mikserle çırpalım.
Yarım su bardağı süt yada suya 2 tatlı kaşığı şeker atıp karıştıralım ve yarısı ile alt pastabanı diğer yarısı ile de üst pastabanı nemlendirelim. Pastabanın ilk parçasını servis tabağına alalım,arasına kremayı koyup yayalım, pastabanın üst parçasınıda koyup buzdolabında dinlenmeye bırakalım .
Çikolata ganaj için ortaboy bir tencereye kremamızı alalım,ocakta kaynama noktasına getirelim,içine bitter ve sütlü çikolatamızı kıralım ara ara karıştırarak çikolatanın hem erimesini hemde homojen bir kıvam almasını sağlayalım.Soğuduktan sonra mikserle 2-3 dakika kadar çırpalım,fazla yada az çırptığınızda ganajda bir tutarsızlık oluyor.Çırpmaya ilk başladığınızda bitterden dolayı ganajın rengi koyu kahve rengi oluyor ama çırpma işlemi sırasında rengi açılıp açık kahverengi oluyor,işte açık kahve rengi olunca tamamdır.Hazırladığımız ganajla pastanın her tarafını kaplayalım.
Yarım su barağı süte 1 paket krem şantiyi ekleyip çırpalım,istediğimiz renklerde gıda boyası ile renklendirip,  pastanın süslemesini yapalım.
Afiyet olsun

6 yorum:

  1. Canım çok güzel görünüyor pasta,ellerine sağlık,çocuklarınada çok geçmiş olsun,Allah acil şifalar versin inşallah:)
    şu sıralar bizim evdede hastalık kol gezdiği için seni anlayabiliyorum:)
    selamlar,sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika gözüküyor...

    YanıtlaSil
  3. Canım geçmişler olsun kuzucuklara...hakikaten çok zor oluyor çocuklar hastalanınca...benim oğluşumda bir haftadır hastaydı eşimle uykusuz bir halde işe gidip geldik ama çok şükür şimdi iyileşti...umarım seninkilerde iyileşmişlerdir...pasta harika ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. canım çok geçmiş olsun inş. daha fazla yormadan atlatırlar. kolay gelsin Allah güç kuvvet versin. sevgiler öpüyorum

    YanıtlaSil
  5. Nursencigim, canim gecmis olsun, allahim acil sifalar versin. Cocuklarin hasta olmasi evi sarsiyor haklisin, insallah daha iylerdir.
    Pastada harika olmus canim ellerine saglik, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. İnanamıyorum yazını okudukça,kendimi görür gibi oldum.Bizde aynı durumdayız eşimle...Benim 3 tane var ve hasta olduklarında 3 çü birden hasta oluyorlar.Kabus gibi ama Allah beterinden korusun...
    ÇOK GEÇMİŞ OLSUN CANIM.

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un