PATLICANLI KÖFTELİ SÜRPRİZ PİLAV
Malzemeler
Pilav için
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı margarin
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz.karabiber
Köfte için
- 300 gr.kıyma
- Tuz,karabiber
- Kızartmak için sıvıyağ
- 2 adet patlıcan
- 2 adet yufka
- 1/4 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Pilav için pirincimizi sıcak ve tuzlu suyla ıslayalıp yarım saat kadar bekletelim.Pirinci iyice yıkayıp süzelim, tencereye margarin ve tereyağını alıp eritelim ve pirinci ekleyelim.Pirince tuz ve karabiber ekleyip bir iki karıştırıp 2 su bardağı sıcak su ekleyip pirinçler göz göz olana kadar pişirip ocaktan alalım,üzerine kağıt peçete kapatıp tencerenin kapağını kapatalım ve dinlenmeye bırakalım.
Köfte için kıyma tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğuralım ve misket büyüklüğünde köfteler yapalım,kızartalım.Patlıcanlarımızı alacalı soyup 10 dakika kadar tuzlu suda bekletelim ve iyice yıkayalım,kızartalım.
Yufkamızın birini kelepçeli kalıbımıza serelim,yufkanın fazlasını kalıptan dışarı sarkıtalım.1/4 çay bardağı sıvıyağın yarısı ile yufkayı fırçayla biraz yağlayalım.İkinci yufkamızı da serip kalan sıvıyağla yağlayalım.Demlenmiş pilavı kalıba dökelim,pilavın üzerine kızarttığımız patlıcan ve köfteleride serpelim ve yufkaları kapatalım.Son olarak yufkanın üzerinide yağlayıp 175 derecelik fırında üzeri pembeleşene kadar kızartalım.
Afiyet olsun
Nurşenciğim nefis gözüküyor ellerine sağlık canım...
YanıtlaSiloffff yani.harika bir görüntü.ellerine sağlık arkadaşım.çok güzel olmuş pilav.sevgiler.
YanıtlaSilKöfte patlıcan pilav birde böyle nefis bir görsellik..E daha ne olsun.Ellerine sğalık canım
YanıtlaSilhımmm çok değişik olmuş ellerine sağlık canım . ev ahalisi tamamen iyileştimi:)) inş. öyledir.
YanıtlaSilçok nefis gözüküyor ellerinize sağlık;)
YanıtlaSildeğişik bi tarif ama çok şık ellerine sağlık
YanıtlaSilcanım izlemeye aldım sevgiler