Pazartesi, Şubat 14

SARAY SARMASI


Herkese günaydın,yarı yıl tatili bitti çok şükür :) kızlar kreşte arkadaşlarıyla vakit geçirmeye oyunlar oynamaya çok alışmışlar,Feyzayı oyunlarına katmıyorlar " Anneeee  feyzayı al oyunumuzu bozuyor " diye bağırıyorlar.Feyza onlar oyunlarına katmadıkları için kızıyor ve yakaladığı yerde geçiriyor parmaklarını onların saçlarının arasına  bir feryat koparıyorlar sormayın :)  Yani yarı yıl tatili bizim evde tam bir curcuna ile geçti.Bu sabah 6.30 da gittim odalarına ikiside küt diye kalktı yataktan,Mervecim boynuma sarıldı üzerini giydirirken "annecim ben seni özlerim bu gün akşama kadar " dedi ama Sudeden önce çıkmıştı kapının önüne :) Gelinler gibi "hem ağlarım,hem giderim " hesabı  :)  ha haa haaa  çok alem bu çocuk milleti yaa.Haftaya ve güne tatlı başlayalım dedim,saray sarması tarifi ile geldim,umarım bütün haftamız tatlı tadında geçer.
Malzemeler
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım paket margarin
  • 2 yumurta ( birinin beyazı ayrılacak )
  • 1 kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Yeteri kadar un
  • Açmak için nişasta
  • Üzerine 200 gr.margarin
  • İçine 1 su bardağı ceviz
  • Şerbeti için
  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
Yapılışı
1 yumurtanın beyazını ayırıp,diğer malzemeleri hamur yoğurma kabına alıp karıştıralım.Yavaş yavaş un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.Hamuru 10 dakika dinlendirelim ve ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.Nişasta yardımı ile bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde açalım,aralarına biraz nişasta serpelim ve üst üste koyalım.Merdaneyle 2 mm.kalınlığında açalım ve ortadan ikiye keselim.Ayırdığımız yumurta beyazını cevizle karıştıralım,yarısını yarım ay şeklinde iki parçaya ayırdığımız yufkamızın uzun tarafına şerit şeklinde yerleştirip saralım ve  1-1,5 cm.kalınlığında kesip tepsiye koyalım. Diğer hamur parçamızada aynı işlemi uygulayalım ve 200 gr. margarini bir tavada kızdırıp hamurlarımızın üzerine dökelim.  130 derecelik fırında  yarım saat  kadar pişirelim,tatlımız pişmiş ve kat kat ayrılmış gibi görünüyorsa fırını 170 dereceye alıp tatlımızın biraz daha kızarmasını sağlayalım.
Afiyet olsun

3 yorum:

  1. Nefis göeünüyor ellerine sağlık..

    Sevgililer günün kutlu kandilin mübarek olsun canım....

    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Bu gün peygamberimiz Hz Muhammed Mustafa SAV ‘in dünyaya şereflendirdiği gündür. O peygamber ki insanların sapıklıkta sınır tanımadığı, cehalette en üst seviyelere ulaştığı, küfür ve şirkin kölesi olduğu bir zamanda dünyaya şeref vermiş ve dünyaya ilahi bir nur, rahmani bir şifa olmuştur Sevgililer günüde En Büyük Sevgiliye, En Büyük Özlem ve Dualarımızla..
    Tüm arkadaşlarımın Mevlid Kandilini Tebrik Ederim...

    YanıtlaSil
  3. hımm harıka gozukuyor.ellerinize saglık

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un