Salı, Nisan 12

DÜŞBERE
- Azeri Mantısı -

Hepinize selamlar,yaklaşık 10 gündür küçük kızım Feyza ve ben öyle bir hasta olduk ki sormayın.Kara kışları,Ankaranın kuru ayazlarını atlattık eh artık Nisan geldi ilkbahar geldi, kulağından yakaladık yazı demiştim ama evdeki hesap çarşıya uymadı.İkizlerim kışın o kadar hasta oldu biliyorsunuz, ee ben de arada nasiplenmiştim onların hastalıklarından ama bu seferki bir başka,keçi gribi mübarek :)  geçmek bilmedi.Feyzacığımın iştahı 2 gündür biraz daha iyi,yoksa bir lokma yediremiyordum,bende de grip belirtileri halen devam ediyor ama  ee artık iyiyim deyip iyi olmak lazım,çok sıkıldım valla  bu hastalık durumundan.Umarım sizler çooookkk iyisinizdir deyip,hepinize kucak dolusu sevgilerimi yollayıp lafı da fazla uzatmadan Yahşi Cazibe dizisinin meşhur azeri yemeği Düşberenin tarifini veriyorum.Bloglarımızın yasaklı olduğu günlerde canım arkadaşlarım için günüme yapmıştım.
Ee ben hala uzatıyorum :))

Malzemeler:
  • Hamuru için:
  • 4 su bardağı un.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 2 yumurta.
  • 1 su bardağı kadar ılık su.
  • İç harcı için:
  • 250 gr kıyma.
  • 1 tane küçük soğan.
  • 1 çay kaşığı tuz.
  • 1 çay kaşığı karabiber.
  • Sosu için :
  • Yarım su bardağı zeytinyağı.
  • 1 tane ortaboy soğan.
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • 1 tatlı kaşığı tuz.
  • Yeteri kadar su.
  • Servis sırasında üstüne serpiştirmek için:kuru yada taze nane.
Yapılışı
Un, tuz, yumurta ve su ile kulak memesi yumuşaklığında  bir hamur elde ediyoruz ve 15 dakika kadar dinlendiriyoruz.
İçi hazırlamak için, kıymaya, soğan, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice yoğuralım.
Dinlenen hamuru 1 mm kalınlığında açalım.
Açtığınız yufkaları mantı hamuru şeklinde küçük küçük keselim ve hazırladığımız içten koyup  üçgen şeklinde iki ucunu birleştip, daha sonra diğer uçlarıda alıp üçgen birleştirdiğiniz ucun tam tersi yönünde birleştirelim.Aslında bu aşamada foto çeksem süper olacaktı ama hem mantıyı kapatıp hemde fotoyu çekmek mümkün olmadı :)  Düşbereleri hemen kullanmayacaksanız üzerine un serpin ve hemen buzdolabının dondurucu kısmına atın,sertleştikten sonra poşete alın,poşeti bağlayın ve dondurucuya atın.
Sosunu hazırlamak için küçük doğradığımız soğanı sıvıyağda kavuralım,salçayı ilave edip,karıştırarak 1 dakika kadar kavuralım,1 tatlı kaşığı kuru nane ekleyelim.Daha sonra  su ve tuzunu ekleyip kaynatalım.Kaynamaya başladıktan sonra düşbereleri ekleyelim,birbirine yapışmaması için ara ara karıştıralım.Pişen düşbereler suyun yüzüne çıkacaktır.Sıcak servis edin ve servis sırasında üzerine ister kuru ister taze nane serpiştirin.
Nuş olsun efenim



3 yorum:

  1. canım çok geçmiş olsun havalar böyle giderse insanlar hastalıktan kalkamayacak vallahi. acil şifalar diliyorum ellerine sağlık mmmmmm süper.

    YanıtlaSil
  2. meşhur düşbereyi de gördük sayende arkadaşım.harika olmuş.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  3. çok çok geçmiş olsun ,ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un