Pazartesi, Aralık 12


PEYNİRLİ MİLFÖY ÇANAKLARI


Herkes bilir ki ben milföy yada yufka böreği çok yapmam ve çok severekte yemem,benim için yenilebilir ama çokta tercih edilebilir değildir  :) zahmetsizdir belki,belki yapması çok kolaydır,aslında ani misafir geldiğinde kurtarıcıda olabiliyor ama ,börek deyince benim aklıma gelen şey unun içine yumurta süt vs. ekleyip hamurla oynamaktır, hamurla oynamak benim için bir terapi yöntemidir.Gerçi başlı başına mutfak bende aynı etkiyi yaratmıştır hep,üzüntülü, sinirli yada mutlu olmamın hiç önemi yoktur.Ama dediğim gibi zaman zaman miföy yada yufkadanda güzel tarifler çıkarılabiliyor ve damak tadına hitap edebiliyor.Bu börekte sanırım onlardan biri ve yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun.
Herkese iyi bir hafta diliyorum,sevgiyle kalın.


 MALZEMELER

  • Yarım kg.milföy.( 10 tane kare milföy hamuru)
  • Yarım kg.beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 orta büyüklükte domates
  • Üzerine sürmek için 1 yumurta


Yapılışı
İç harcı için beyaz peyniri rendeleyelim,maydanozu yıkayıp ince kıyalım,domateside küçük küp şeklinde doğrayıp peynirle karıştıralım.


Yapılışı


Milföy hamurumuzun iki tarafını 1 cm.içerden bıçağı kaldırmadan şerit halinde keselim,araya yarım cm.kadar mesafe bırakıp diğer iki tarafıda 1 cm. içerden keselim.Kestiğimiz şeritlerin iki ucu kesik diğer iki ucu sabit olacak.Kesik olan uçları alıp birbiriyle yer değiştirelim.
Orta kısmına hazırladığımız harçtan bir kaşık koyalım,böreğimizin yan taraflarına yumurta sürüp 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

5 yorum:

  1. Elleriniz sağlık...milföy katlama sanatı diyorum unlara ben :) birtasimkaynasin.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. çıtır çıtır harika olmuştur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Mutfaktaki bu nefis koku var ya, içimi ürpertti, açım ben açımmmmm

    YanıtlaSil
  4. görüntüleri kaydediyorum en kısa zamanda deneyeceğim hatta canlı yayında bile ellerine sağlık:)))

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un