-içindekiler-
yarım çay bardağı pirinç,2 çorba kaşığı un,2 çorba kaşığı süzme yoğurt yada 4-5 çorba kaşığı normal yoğurt,yarım çorba kaşığı tere yağı,tuz,nane,pulbiber
-hazırlanışı-
Yaklaşık 1 lt.kaynayan suyun içine yıkadığımız pirinçleri ekleyip pişmeye bırakalım,bu arada ayrı bir kapta un ve yoğurdu karıştırıp koyu ayran kıvamına gelecek şekilde sulandıralım. tenceredeki pirinçler piştiğinde bu karışımı içine karıştıra karıştıra boşaltalım ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edelimki yoğurdumuz kesilmesin,kaynadıktan sonra 4-5 dakika kısık ataşte kaynamaya bırakalım.küçük bir tavada tereyağını kızdırıp içine arzuya göre nane ve pulbiber atalım ( pulbiber kullanmıyorsak yağa çok az miktarda salça atarsak renk vermiş oluruz ) ve çorbamızın üzerine ister tencerede iken tamamını ister servis esnasında çorbanın üzerine bir kaç damla damlatarak daha şık görünmesini sağlayabiliriz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.