Cumartesi, Mayıs 31
-içindekiler-
2 su bardağı pilavlık bulgur,3 orta boy patates,3 orta boy domates,4-5 sivri yada çarliston biber,4 su bardağı sıcak su,1 çorba kaşığı salça ( silme),tuz,yarım çaybardağı sıvı yağ,1 kaşık tere yağı
-hazırlanışı-
Patatesleri küp küp doğrayalım derin bir tencereye yağla birlikte koyalım ve bir kaç dakika kavuralım,istediğiniz şekilde doğradığınız biberleride ekleyelim bir süre daha kavuralım salçasını ekleyelim ardından bulguruda ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra doğradığımız domatesleri ve 4 su bardağı sıcak suyu ekleyip karıştıralım ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım.piştikten sonra 10 dk.kadar dinlendirelim.
-afiyet olsun-
not :Bulgur pilavına ben köpüklü bir ayranın çok yakıştığını düşünüyorum.karar sizin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tarifleriniz fotoğraflarda çok nefis görünüyor..Ellerinize sağlık..=)
YanıtlaSil