Perşembe, Haziran 5

İRMİK HELVASI

  • -içindekiler-
  • 2 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
    yarım paket margarin
-yapılışı-

Bir tencereye 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri koyarak ocağa alalım,diğer tencerede margarini ve irmiği koyup kavurmaya başlayalım ( bu aşamada isterseniz irmiğe fıstık ilave edbilirsiniz ).Şeker ve su kaynamaya başladığında ocağı kısalım,yavaş yavaş kaynamaya devam etsin.İrmik kavrulup rengi açık kahve olunca ocağı kapatıp sıcak şerbeti kepçe yardımıyla yavaş yavaş ekleyelim,kepçeyle her şerbet döktüğümüzde hemen kapağını kapatalımki çıkan buhardan ellerimiz yanmasın.Şerbeti sonuna kadar döktükten sonra kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakalım,ılımaya başlayınca ara ara karıştıralım ve soğuduktan sonra servis yapalım.
-afiyet olsun-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un