Perşembe, Haziran 5

ZEYTİNYAĞLI DOLMA


Misafir için çok uygun bir yemek bence hem gösterişli hem lezzetli.Daha önce denemeyenleriniz varsa patates dolmasını deneyin.Bence tadına bakılması gereken bir lezzet.Ben bebeklerimden dolayı yemeklerimde acı kullanamıyorum fakat siz seviyorsanız biraz baharat iyi oluyor.

-içindekiler-

10 adet dolmalık biber,6-7 adet orta boy patates,bir miktar sarmalık yaprak

-iç malzemeleri-

3 su bardağı pirinç,3 orta boy soğan,yarım demet maydanoz,1 çay kaşığı nane,1 tatlı kaşığı salça, 1.5 çay bardağı zeytinyağı,biraz kimyon.

-yapılışı-

Biberlerin saplarını çıkarıp yıkayalım,patateslerin kabuklarını soyup içlerini oyalım ( içlerini atmayalım bir kenarda beklesin ),yaprakları salamura aldıysak sıcak suda biraz bekletelim ki tuzu çıksın,difrizden çıkarttıysak yada az tuzlu aldıysak sadece yıkamamız yeterli.

Bir tencereye 1 su bardağı sıvıyağı koyup içine küp küp doğradığımız soğanları atalım biraz kavuralım içine nane,biraz kimyon,1 tatlı kaşığı salça ve yıkanmış prinçi ekleyelim kavuralım,patateslerin içlerinide küçük küçük doğrayıp ekleyelim, 1.5 bardak sıcak su ekleyip kısık ateşte arada karıştırarak suyunu çekince ocağı kapatalım.ince ince doğradığımız maydanozlarıda ekleyelim.

Biberlere hazırladığımız içten doldurmaya başlayalım,çok fazla dordurmayalım,biberleri yarısını geçirine kadar iç koyalım ve tencereye koyalım,içlerini oyduğumuz patataeslerinde içine yarısına kadar iç koyup tencereye koyalım geri kalan içi yapraklara saralım ve onlarıda tencereye koyalım içimiz bitene kadar devam edelim.

Tencereyi ocağa alalım 2.5 su bardağı sıcak su ekleyelim yeteri kadar tuz atalım geriye kalan yarım su bardağı zeytinyağınıda ekleyip pişmeye bırakalım.


-afiyet olsun-


NOT: bütün zeytinyağlılar gibi bunuda 4-5 saat dinlendirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un