Pazartesi, Temmuz 28

ÇİĞ BÖREK

Pazar kahvaltılarını daha özel ve zengin istiyorsanız,çocuklarınız zor kahvaltı ediyorsa,eşiniz pazarları yapılan kahvaltıya çok önem veriyorsa,hele birde misafiriniz varsa pazar kahvaltısını bile beklemeyin bence her zaman yenebilecek muhteşem bir tat.

HAMURU İÇİN

3 su bardağı un,1 yumurta,tuz,ılık su

İÇ MALZEMESİ

200 gr.kıyma,2 ortaboy soğan,1 tatlı kaşığı salça,bir tutam ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber.
YAPILIŞI

Unu derin bir kaba koyup içine yumurta,tuz ekleyip ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediniz ve yarım limon büyüklüğünde bezelere ayırım nemli bir bez altında 15 dakika dinlendirin.Her bezeyi 10-15 cm. çapında açıp börek içinden bir kaşık alarak yuvarlağın yarısına koyalım ve diğer yarısını üzerine kapatalım ( yarım daire şeklinde olacak) açılmaması için kenarlarını iyi kapatalım ve kızgın yağda kızartalım.
İçinin hazırlanışı:Tavaya koyduğumuz kıymanın içine soğanı doğrayıp bir çorba kaşığı sıvı yağ ile ocakta soğanlar yumuşayana kadar kavuralım,yarım çay bardağı su ile sulandırdığımız salçayıda ekleyelim ve bir taşım kaynatalım,tavayı ocaktan alıp tuz,karabiber ve kıyılmış maydanozu ekleyelim.

Afiyet olsun

3 yorum:

  1. selamlar canım-çigbörege bayılıyorum ama ya kilolar:)) sevgiyle kalınız tesekkürler

    YanıtlaSil
  2. Selam canım,
    Kilolar gerçekten başımıza dert.
    Ben türk kadını balık etli olur deyip kendimi avutuyorum :))
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Bayılırım çiğ böreğe.
    Harika görünüyor.......

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un