AMONYAKLI PASTA
Malzemeler ( hamuru için )
- 2 yumurta
- 1 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı erimiş margarin
- 1 kahve fincanı süt
- 1 tatlı kaşığı amonyak
- yeteri kadar un
- 4 su bardağı süt
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 100 gr.margarin
- 1 yumurta
- 2 çorba kaşığı kakao
1.AŞAMA : Hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin ve bir saat kadar dinlendirin.Tepsinizin büyüklüğüne göre 5-6 parçaya bölerek 2 mm.kalındığında açarak her parçayı ayrı ayrı pişirin,pişirirken aynı tepsiyi kullanınki hepsi aynı boyda olsun.Tepsinizi her seferinde çok az yağlayın.
2.AŞAMA : Krema için yağ hariç bütün malzemeyi soğuk süte atıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin.Kaynamaya başladıktan sonra margarini ilave edip 2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
3.AŞAMA : Kremayı ocaktan alınca sıcakken,yuvarlak servis tabağına bir pasta yufkası alıp üzerine kremadan dökün ve diğer pasta yufkasını üzerine alın.Aynı işlemi diğer yufkalarada uygulayın.Pastanızı soğumaya bırakın ve krem şanti ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.