Pazar, Nisan 26


SULU KÖFTE

Malzemeler
  • 400 gr.kıyma
  • yarım çay bardağı pirinç
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 7-8 dal maydanoz
  • 4-5 orta boy patates
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • tuz,karabiber
  • 1 çorba kaşığı un
Yapılışı

1.AŞAMA : Kuru soğanı rendeleyin,pirinci yıkayın,3-4 dal maydanozu yıkayıp ince kıyın ve derin bir kaba aldığınız kıymaya ekleyin tuz,karabiberinide atıp iyice yoğurun.Tepsiye 1 kaşık ununuzu serpin,kıymaharcından misket büyüklüğünde köfteler kopartıp unlu tepsinize atın,böyle yaparak kıyma harcınızı bitirin.

2.AŞAMA : Patatesleri soyup yıkayın ve küp küp doğrayın.Tencereye sıvı yağı koyup patatesleri içine atın bir iki dakika kadar kavurun,salçasını ekleyin ve bir iki dakika daha kavurup 4-5 su bardağı suyunu ekleyin.Kaynayınca köfteleri içine atıp karıştırın.Köftelerin birbirine yapışmaması için kaynayana kadar ara ara karıştırın.Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakın.Servis esnasında ince kıydığınız maydanozu üzerine atın.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un