Cumartesi, Nisan 25

PROFİTEROL

Profiterol'un üzerinde kakaolu kremayı çok sevdiğim için ben üzerini tamamen krema ile kaplıyorum,siz isterseniz daha az kullanabilirsiniz.


Malzemeler ( hamuru için)
  • 125 gr.margarin
  • 1.5 su bardağı un
  • 8 çorba kaşığı un
  • 5 yumurta
  • bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Krema ( beyaz )
  • 1/2 lt. (yarım) süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık un
  • 50 gr.margarin
Krema ( kakaolu)
  • 1/2 lt.süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık un
  • 50 gr.margarin
  • 1 yemek kaşığı kakao
1.AŞAMA : Su,margarin,şeker ve bir tutam tuzu tencereye koyarak kaynatın.Kaynayan suya unu ilave edin,tahta kaşıkla şeffaflaşana kadar pişirin ve ılımaya bırakın.Ilık hale gelen hamura yumurtaları tek tek kırarak yedirin ve yağlanmış fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla ceviz büyüklüğünde parçalar halinde bırakın.170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişirin.
2.AŞAMA : Beyaz krema için margarin hariç bütün malzemeyi soğuk sütün içine atıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin ( kaynadıktan sonra 2 dakika daha pişmesi yeterli olacaktır) ocaktan almaya yakın margarini ekleyip karıştırın.Margarin eriyince ocaktan alın ve pişmiş olan prefiterollerin içine isterseniz enjektör yardımıyla sıkın yada hamurların ortasını kesip bir kaşık ile krema koyun ve servis tabağına alın.
3.AŞAMA : Kakaolu krema için margarin hariç diğer malzemeleri soğut sütün içine atıp çırpma teli ile karıştırarak pişirin,ocaktan almaya yakın margarini ekleyin.Bu aşamada kremanıza 7-8 adet bitter çikolata atarsanız tadı daha aromalı olacaktır.İçlerini doldurduğunuz hamurların üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un