Pazar, Nisan 26

ÇİKOLATA KULLANIRKEN


  • Çikolatayı eritmek için,çikolatayı bıçak yardımıyla mümkün olduğu kadar küçük parçalara ayıralım.Küçük bir tencereye veya sos kabına alalım.Daha büyük bir tencereyi biraz suyla doldurup,çikolata tenceresini bu tencerenin üstüne yerleştirelim ve ve kısık ateşte suyu ısıtalım.Çikolata su buharı ile erimeye başlayacaktır.Çikolatanın yarısı eridikten sonra,su buharının üstünden alalım ve devamlı karıştırarak kalan kısmının da erimesini sağlayalım.
  • Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz,sosun kokusunu daha da belirgin kılar.
  • Çikolatayı mikrodalga fırında da eritebiliriz.Orta sıcaklıktaki mikrodalga fırını 2 dakikaya ayarlayıp,çikolatanın eriyip erimediğini kontrol edelim.Çikolatanın cinsine ve büyüklüğüne göre süreyi ayarlamamız gerekir.Acı çikolata uzun sürede,beyaz çikolata ise kısa sürede erir.
  • Çok ısınmasını yada topaklaşmasını önlemek için ,kırılmış çikolata parçalarını biraz sıcak kahva içine koyup erimeye bırakalım;iki tat birbiriyle uyum içindedir.İster pastada ister krema yaparken kullanabilirsiniz.
  • Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa,tadı çok daha değişik olur.
  • Hazırladığımız kekin üzerine çikolata sosu dökeceksek,çikolataya biraz tereyağı koyalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un