PİLAV YAPARKEN
- Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız pişerken içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
- Pilav pişirirken ısıyı yüksekten başlatıp piştikçe kademeli olarak düşürürseniz,pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
- Pişerken pilavı karıştırmak,pirinçteki nişastayı açığa çıkaracağından,tanelerin birbirine yapışmasına neden olur.Bu nedenle suyunu ekledikten sonra pilavınızı karıştırmayın.
- Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt bir havlu koyup,kapağı kapalı olarak en az 5-10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.Kağıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışmasını önler.
- Isıttığınızda tadı değişeceğinden,pilavınızı bir öğünlük hazırlamaya dikkat edin.
- Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınır.Ayrıca pilav tenceresini ,içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine koyup,benmari usulü de ısıtabilirsiniz
- Pilavın daha lezzetli olmasını istiyorsanız et yada tavuk suyu kullanın.Evinizde yoksa et suyu tabletlerinide kullanabilirsiniz.
- Pilavın pirincini eklemeden 2-3 diş sarımsağı hafif kavurursanız pilavınızın nefis bir aroması olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.