Pazar, Nisan 26

PİLAV YAPARKEN


  • Pilavınızın bembeyaz olmasını istiyorsanız pişerken içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
  • Pilav pişirirken ısıyı yüksekten başlatıp piştikçe kademeli olarak düşürürseniz,pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
  • Pişerken pilavı karıştırmak,pirinçteki nişastayı açığa çıkaracağından,tanelerin birbirine yapışmasına neden olur.Bu nedenle suyunu ekledikten sonra pilavınızı karıştırmayın.
  • Pilavın altını kapattıktan sonra üzerine kağıt bir havlu koyup,kapağı kapalı olarak en az 5-10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.Kağıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışmasını önler.
  • Isıttığınızda tadı değişeceğinden,pilavınızı bir öğünlük hazırlamaya dikkat edin.
  • Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınır.Ayrıca pilav tenceresini ,içi su dolu daha büyük bir tencerenin içine koyup,benmari usulü de ısıtabilirsiniz
  • Pilavın daha lezzetli olmasını istiyorsanız et yada tavuk suyu kullanın.Evinizde yoksa et suyu tabletlerinide kullanabilirsiniz.
  • Pilavın pirincini eklemeden 2-3 diş sarımsağı hafif kavurursanız pilavınızın nefis bir aroması olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un