Pazar, Nisan 26

PİZZA




Malzemeler
Hamuru için
  • 1 su bardağı süt
  • yarım paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı yaş maya
  • 1 yumurta
  • yeteri kadar un
  • tuz
İç malzemeleri
sucuk,salam,sosis,mısır,4-5 adet mantar,zeytin,1adet sivri biber,1 orta boy domates.Üzerine kaşar ve ketçap.
Yapılışı
1.AŞAMA : Mayayı sütle kabartalım ve bütün malzemeyi karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
2.AŞAMA : sucuk,salam,sosisleri istediğiniz şekilde doğrayın.Mantarları ince dilimler şeklinde doğrayın.Domates ve sivri biberi küp küp doğrayın,zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğrayın ve hepsini geniş bir kap içinde karıştırın.Ayrı bir tabağa kaşarı rendeleyin.
3.AŞAMA : Mayalanan hamuru 2 parçaya ayırın ( lokantalarda yediğimiz ebatlarda isterseniz 4 parçaya ayırın) 1 cm.kalınlığında açın,yağlanmış tepsiye koyun,malzememizin dışarı taşmaması için hamurun kenarlarını 1 er cm.içe kıvıralım.175 derecelik fırına verelim.Üzeri pembeleşince çıkaralım,yumurta fırçası ile ketçap sürelim ve doğrayıp hazırladığımız malzemeleri yayalım, kaşar peynirinide üzerine serpip tekrar fırına verelim.Kaşarlar eriyince pizza olmuş demektir.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un