ISPANAKLI PASTA
Annemin (kayınvalidem)doğum günüydü 'Fıstıklı pasta yaptım anne ' dedim.'Aman kızım ne zahmet,masrafta etmişsin fıstık almışsın'dedi.Annem çok sevindi mest oldu,bende çok memnun oldum tabii.Yedik içtik ama ben dayanamadım fıstık değil ıspanak diye,itiraf ettim.
Malzemeler
Keki için
- 3 yumurta
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı süt
- 6-7 orta boy ıspanak yaprağı
- 1 paket kabartma tozu
- bir tutam tuz
Kreması için
- 4 su badağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 çorba kaşığı un ( silme )
- 2 çorba kaşığı nişasta (silme)
- yarım paket margarin
- 1 paket vanilya
- Birbuçuk bardak süt,2 paket krem şanti
Yapılışı
1.AŞAMA : Önce ıspanağı 1 fincan sütle blender de iyice kıyalım.Yumurta ve şekeri çukur bir kabta çırpalım,diğer malzemelerimizide ekleyip karıştıralım,yağlanmış unlanmış tepsimize dökelim 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.Pişen kekimizi soğuduktan sonra ikiye bölelim,böldüğümüz kekin orta kısmından (üzerini süslemek için) küçük küçük parçalar alalım.Toplam 1 çay fincanı kadar yeterli.İkiye böldüğümüz kekin üzerini yumuşaması için yarım çaybardağı sütle ıslatalım.
2.AŞAMA : soğuk sütün içerisine margarin hariç diğer malzemelerimizi koyup çırpma teli ile karıştırarak pişirelim.Koyulaşmaya başlayınca margarini ilave edelim,bir iki dakika kadar kaynatıp ocaktan alalım.İlk sıcaklığı gidince kekimizin bir parçasını koyalım ve kremamızı dökelim,ikinci parçayı yerleştirelim ve üzerine biraz daha krema dökelim,soğutalım.
3.AŞAMA : Krem şantimizi yapalım ve kekimizin üzerine yayalım.Diğer tarafta ayırdığımız kek parçalarını iyice ufalayıp krem şantimizin üzerine serpelim.Eğer evinizde varsa ufaladığınız kek parçalarının içine bir tatlı kaşığı kadar toz antep fıstığı karıştıralım.
Afiyet olsun
canım teyzem çoktan beri bu pastayı yapmak istiyordum. senin tarifinden yaptım. bukadar güzel olacağını ummuyordum. harika bir lezzet teşekkür ederim
YanıtlaSilCanımsın,
YanıtlaSilEllerine sağlık eminim çok güzel olmuştur.