TAVUK ETLİ PİLAV
- 1 tavuk göğsü
- 2 su bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 su bardağı sıcak su
- tuz,karabiber
Önce tavuk göğsünü 3-4 bardak suda biraz tuz atarak haşlayalım ve iri parçalar halinde didikleyelim.
Pirincimizi 3-4 barak elimizi yakacak derecede olan tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.Yağla rımızı tencere koyalım eriyince pirincimizi içine atalım bir tutam tuz ekleyelim ( atılan bir miktar tuz pirincin kırılmasını önler ) ve bir iki dakika kavuralım.Ardından didiklediğimiz tavuk etlerini ekleyelim bir iki defa çevirip 2 su bardağı sıcak suyunu dökelim,karabiberide ekleyelim,tuzunu ayarlayalım ve kısık ateşte pirinçlerin üzeri göz göz olana kadar pişirelim.Pilavınızı yaparken tuzuna bakmayı ihmal etmeyin,pilava sonradan tuz eklenmez.Eklensede tadı olmaz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.