KUŞBAŞILI HAVUÇLU PİLAV
Malzemeler
- 400 gr. kuşbaşı et
- 2 su bardağı pirinç
- 1 orta boy havuç
- 1 küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı tereyeğı
- 2 su bardağı sıcak su
- tuz,karabiber
Yapılışı
Öncelikle pirincimizi 3-4 su bardağı elimizi yakacak kadar sıcak olan tuzlu suyun içinde 20 dakika bekletelim ve iyice yıkayalım.Tencereye 1 kaşık margarini koyup kızdıralım,kızan yağa etlerimizi atalım va sulanmaması için sürekli karıştıralım ( sulanan et geç pişer ),havucu küp küp doğrayıp ekleyelim,havuçlar yumuşayınca kuru soğanı küp küp doğrayıp ekleyip karıştırmaya devam edelim.Soğanlarda biraz yumuşayınca tereyağını ( tereyağı çabuk yanacağı için geç atıyorum,isterseniz kullanmayabilirsiniz ) ve pirincimizi ekleyip tuz ve karabiberini atalım bir iki kez karıştırıp 2 su bardağı suyunu ekleyelim.Kısık ateşte pilavımız göz göz olana kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve demlenmeye bırakalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.