Cumartesi, Nisan 25

KUŞBAŞILI HAVUÇLU PİLAV



Malzemeler
  • 400 gr. kuşbaşı et
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 orta boy havuç
  • 1 küçük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 yemek kaşığı tereyeğı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • tuz,karabiber

Yapılışı
Öncelikle pirincimizi 3-4 su bardağı elimizi yakacak kadar sıcak olan tuzlu suyun içinde 20 dakika bekletelim ve iyice yıkayalım.Tencereye 1 kaşık margarini koyup kızdıralım,kızan yağa etlerimizi atalım va sulanmaması için sürekli karıştıralım ( sulanan et geç pişer ),havucu küp küp doğrayıp ekleyelim,havuçlar yumuşayınca kuru soğanı küp küp doğrayıp ekleyip karıştırmaya devam edelim.Soğanlarda biraz yumuşayınca tereyağını ( tereyağı çabuk yanacağı için geç atıyorum,isterseniz kullanmayabilirsiniz ) ve pirincimizi ekleyip tuz ve karabiberini atalım bir iki kez karıştırıp 2 su bardağı suyunu ekleyelim.Kısık ateşte pilavımız göz göz olana kadar pişirelim.Piştikten sonra üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatalım ve demlenmeye bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un