Pazar, Nisan 26

LOKMA TATLISI








Malzemeler
  • 500 gr.un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • bir tutam tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
  • 4 su bardağı su
  • 3/5 su bardağı şeker
  • yarım limon
Yapılışı
1.AŞAMA : Unu derin bir kaba koyun,mayayı şeker ve ılık suya koyup kabartın ve una ekleyin.Bir tutamda tuz atıp ele yapışan akıcı kıvamda bir hamur yoğurun.Mayalanmaya bırakın.
2.AŞAMA : Şeker,su ve limonu bir tencereye koyup kaynatın.:4-5 dakika kaynadıktan sonra çay tabağına bir iki damla şerbet alıp kıvamını kontrol edin.Parmağınızı değdirdiğinizde yapışkan bir kıvam alması lazım.Soğutun.
3.AŞAMA : 2-3 su bardağı sıvı yağı derin bir kızartma kabına alıp ocağa koyun.Elinizin avuç kısmını hamura batırın ve serçe parmağınızdan başlayarak parmaklarınızı sırasıyla kapatın,elinizi yumruk yaptığınızda başparmağınızla işaret parmağınızın arasından fındık büyüklüğünde bir hamur çıkacaktır yağa batırdığınız kaşık yardımıyla alıp kızgın yağa atın,kevgirle çavire çevire lokmaları pişirin.Pembe renk alan lokmaları soğuttuğunuz şerbete atın.Lokmalarınızı şerbette çok uzun süre bekletmeyin 2-3 dakika yetecektir.Dondurmayla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un