Pazar, Nisan 26


PATLICAN OTURTMA

Malzemeler
  • 7-8 patlıcan
  • 400 gr.kıyma
  • 7-8 sivri biber
  • 4 orta boy domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı

1.AŞAMA : Patlıcanları alacalı soyup 1 cm.kalınlığında doğrayalım ve tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim ve iyice yıkayalım.Bu aşamada isterseniz patlıcanları kızgın yağa atıp kızartalım yada az yağlı olsun isterseniz,patlıcanların üzerine 3-4 çorba kaşığı sıvı yağ döküp karıştıralım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisinde 250 derece ısınmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.Patlıcanlarla beraber 3-4 adet sivri biberi,soyup kibrit şeklinde doğradığımız patateside kızartalım. ( sivri biber ve patates süslemede kullanılacak.

2.AŞAMA : Kuru soğanları ve 3-4 sivri biberi küp küp doğrayalım tavaya aldığımız kıymanın içine karıştıralım,soğanlar yumuşayana kadar kavurup domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim ve tuzunu da atıp bir iki kez karıştıralım ocaktan alalım.

3.AŞAMA : Orta büyüklüklükteki fırın kabına patlıcanlarımızın yarısını koyup,kıymalı harcımızı patlıcanların üzerine eşit bir şekilde yayalım,geri kalan patlıcanlarımızıda kıymalı harcın üzerine dizelim.2 su bardağı su ile sulandırdığımız salçayı yemeğimizin üzerine gezdirelim.2 domatesi elma dilimi şeklinde dilimleyelim,kızarttığımız sivri biber ve patateslerle üzerini süsleyerek 200 derecelik fırına verelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un