Pazar, Nisan 26

MAKARNA YAPARKEN



  • Makarnanızı derin,yüksek ve ısıyı her yere eşit dağıtacak bir metalden yapılmış tencerede ve bol suda haşlayın.(500 gram makarna için 5 litre su.)
  • Tuz, makarnanın tadını ortaya çıkarır.Bu yüzden haşlama suyuna mutlaka tuz ekleyin.Tuzu su kaynadıktan sonra ilave edin.
  • Paketin üzerindeki pişirme sürelerine dikkar edin.Makarnayı su kaynadıktan sonra içine atın ve yeniden kaynamaya başladığı andan itibaren süre tutmaya başlayın.
  • Pişirme sırasında makarnanızın suyuna katacağınız et ve tavuk suyu tabletleri,karabiber,pulbiber,kekik,nane gibi tatlandırıcılar makarnaya farklı lezzetler kazandıracaktır.
  • Bol suda ara sıra karıştırarak haşladığınız makarnaya yağ katmaya gerek yoktur.Ancak süzgeçte biraz beklemesi gerekiyorsa,yapışmasını engellemek için bir parça yağ ekleyebilirsiniz.
  • Makarnanızı süzmek için geniş delikli değil,ince delikli süzgeçleri tercih edin.Geniş delikli süzgeçler suyun bir anda akmasına neden olduklarından makarnalar birbirien yapışabilir.Sos eklerken,tüm makarnanın sosa bulanmasını sağlayın,ancak makarnanız sos içinde kaybolmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un