Salı, Nisan 28

TİREMİSU ( HAZIR KEKTEN )


Hazır kekten olduğunu okuyunca bunun yalancı tiremisu olduğunu düşünenler olabilir ama tadı gayet yerindeydi.Canım arkadaşım SERHAN günümüzde yapmıştı,tarifini aldım.Bana verdiği tarifin aynısını yazıyorum.Henüz evde yapıp denemedim,fakat çok nefisti.Ellerine sağlık serhancım.

Malzemeler
  • 1 adet hazır pastaban (kek)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 1 çorba kaşığı tepeleme pirinç unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 4/1 margarin
  • yarım paket labne peyniri
  • 1 vanilya
Islatmak için : 1 su bardağı süt,1 tatlı kaşığı neskafe
Üzerine : Kakao

Yapılışı

1.AŞAMA : Tencereye sütü,unu,pirinç ununu,margarini ve vanilayayı koyup çırpın.Ayrı bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın tencereye ekleyin ocağa koyun,çırpma teli ile karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuduktan sonra labne peynirini ekleyin karıştırın.
2.AŞAMA : 1 su bardağı sıcak süte,1 tatlı kaşığı neskafe koyup karıştırın ve pastabanı ıslatın.Pastabanın 1 parçasını servis tabağına alın kremanızın yarısını eşit miktarda yayın,diğer pastabanıda yerleştirip geri kalan kremayı üzerine dökün.
3.AŞAMA : Servis esnasında üzerine çay süzgeçi yada küçük elek yardımıyla kakaoyu serpin.Önceden kakao elediğiniz zaman kakao ıslanıyor ve görüntü bozuk oluyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un