Çarşamba, Mayıs 27

ÇİKOLATA SOSLU PASTA


Halise abladan bir daha,çilek kremalı pasta.

Malzemeler
1 adet sade pastaban ( pasta keki )
Keki ıslatmak için 1 su bardağı süt,1 tatlı kaşığı kahve
Kreması için : 2.5 su bardağı süt,yarım su bardağı un,1 çay bardağı şeker,1 silme çorba kaşığı pirinç unu,1 paket vanilya,2 kaşık margarin,7-8 adet çilek.
Çikolata sos : 2 yumurta,2 kahve fincanı şeker,2 çorba kaşığı kakao,2 çorba kaşığı benmari usulü eritilmiş margarin.
Yapılışı
1.AŞAMA :
Margarini tencereye alalım eritelim,unumuzu ekleyip,un hafif sararınca ocaktan alalım ve karıştırarak ılık hale getirelim.Pirinç ununu,şekeri,vanilya ve sütü ekleyerek karıştıralım,tekrar ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım.Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kaynatıp ocaktan alalım.Çilekleri temizleyip yıkayalım,küçük küçük doğrayalım ve kremamıza ekleyelim.
2.AŞAMA : 1 su bardağı sıcak süte,1 tatlı kaşığı kahve ekleyip karıştıralım ( kahve yerine herhangi bir marmelat yada reçel sulandırıp kullanabilirsiniz ) ve pastaban kekimizin iki parçasınıda ıslatalım,kekimizin üst parçasını çukur bir kaba yerleştirelim ( pastaya yuvarlak formu vermek için ),içine kremamızı dökelim,kekimizin ikinci parçasını da üste yerleştirip kenarlardaki fazlalığını kase genişliğinde kesip streçle kapatalım ve dolapta bir gün dinlendirelim.
3.AŞAMA : Buzolabından çıkardıktan sonra servis tabağımıza pastamızı yerleştirelim ve üzerine çikolata sos döküp 2-3 saat kadar dinlendirelim.Pastamız servise hazır.

2 yorum:

  1. nurşen hanım merhabalar ben kalpkurabiye.blogcu:) deniz ismim bloğunuzu beğendimm bundan sonra güzel paylaşımlarda bulunalım olur mu herzaman beklerim:) bende gelirim pastadan aldım bir dilim.. sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba dilek hanım,
    yorumunuz için teşekkütler.
    Hayatta herşey paylaşıldıkça güzeldir.
    Sevgiler

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un