ETİN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN
- Et haşlarken ,üzerine 1-2 adet karanfil saplanmış 1 adet kuru soğanıda tencereye eklersek,nefis bir tat ortaya çıkacaktır.Haşlama suyuna kereviz sapıda eklerseniz yine hoş bir koku ve tat olur.
- Eti,1 kahve fincanı süt,1 kahve fincanı zeytinyağı ve soğan suyu ile ovup 10-12 saat buzdolabında dinlendirirsek yumuşak ve lezzetli olur.
- Etin üzerine biberiye serpip,kemik uçlarınada sarımsak sürüp az yağlanmış fırın tepsisiyle fırında kızartın.
- Etin yumuşak olması için haşlama suyuna birkaç damla sirke yada limon suyu katın.Biftek türündeki eti ise bir gece sirkeli,sıvıyağlı sosun içerisinde bekletin.Sonra hiç yağ koymadan kızartın.
- Bazı et yemeği tariflerinde şarap kullanılması önerilir.Siz kırmızı şarap yerine = üzüm sirkesi.Beyaz şarap yerine =elma sirkesi kullanabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken tek nokta şarap için verilen ölçünün yarısı kadarını kullanmak.
- Kullanılacak tuz miktarı ve tuzun ekleniş zamanı pişen yemeğin çeşitine göre değişir.Kırmızı etli yemeğe,piştikten sonra,beyaz etli yemeğe ise pişmeye yakın tuz atmanız gerekir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.