Salı, Mayıs 5

ETİN DAHA LEZZETLİ OLMASI İÇİN
  • Et haşlarken ,üzerine 1-2 adet karanfil saplanmış 1 adet kuru soğanıda tencereye eklersek,nefis bir tat ortaya çıkacaktır.Haşlama suyuna kereviz sapıda eklerseniz yine hoş bir koku ve tat olur.
  • Eti,1 kahve fincanı süt,1 kahve fincanı zeytinyağı ve soğan suyu ile ovup 10-12 saat buzdolabında dinlendirirsek yumuşak ve lezzetli olur.
  • Etin üzerine biberiye serpip,kemik uçlarınada sarımsak sürüp az yağlanmış fırın tepsisiyle fırında kızartın.
  • Etin yumuşak olması için haşlama suyuna birkaç damla sirke yada limon suyu katın.Biftek türündeki eti ise bir gece sirkeli,sıvıyağlı sosun içerisinde bekletin.Sonra hiç yağ koymadan kızartın.
  • Bazı et yemeği tariflerinde şarap kullanılması önerilir.Siz kırmızı şarap yerine = üzüm sirkesi.Beyaz şarap yerine =elma sirkesi kullanabilirsiniz.Dikkat etmeniz gereken tek nokta şarap için verilen ölçünün yarısı kadarını kullanmak.
  • Kullanılacak tuz miktarı ve tuzun ekleniş zamanı pişen yemeğin çeşitine göre değişir.Kırmızı etli yemeğe,piştikten sonra,beyaz etli yemeğe ise pişmeye yakın tuz atmanız gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un