Salı, Mayıs 5

TAVUK ETİNİ TATLANDIRIN
  • Tavuk etinin daha yumuşak,güzel kokulu ve lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın;sonra içine ve üzerine limon kabuğu serpin.
  • Fırında pişireceğiniz tavuğun iyi kızarması için,tek yapmanız gereken üzerine tuz ve limon suyu sürmek.Dilerseniz bir miktarda salça ekleyin hem tat hem renk verin.
  • Tavuk haşlarken daha lezzetli olması için suyuna, bir adet soğan,bir adet havuç ve bir adet sarımsak atarak haşlayın.Daha lezzetli ve besleyici olacaktır.Sebzeleri bütün olarak atın ve haşlandıktana sonra alın.
  • Tavuğu küçük parçalar halinde fırıa verecekseniz yada mangalda yapacaksanız.1 kg.parçalanmış tavuk yada tavuk kanat için =1 tatlı kaşığı yoğurt,1 tatlı kaşığı salça,1 tatlı kaşığı mayonez,1 tatlı kaşığı nane,1 tatlı kaşığı kekik,1 tatlı kaşığı pulbiberi ve tuzu karıştırıp bir sos hazırlayın ve tavuk parçalarını bu sosla iyice ovalayın.20 dakika kadar bekletin mangalda,ızgarada yada yağlanmış fırın tepsisinde pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un