TAVUK ETİ HAKKINDA BİLGİLER
Dünyada tavuk etine rağbet gittikçe artmakta.Tavuk eti beyaz ettir,yani sindirimi,dana ve koyun etinden daha kolaydır.Kolestrol yapmaz.Yaşlılar,başta tavuk göğsü olmak üzere,korkmadan bol bol tavuk eti yiyebilirler.Tavuk ve piliç eti protein,madensel tuzlar ve vitamin kaynağıdır.Piliçte yağ olmadığı için,nekahat devresinde olanlara ve hazımsızlık çekenlere yenmesi tavsiye edilir.Güç ve enerji verir.İbni sina ve Hipokfat gibi eski hekimler tavuk etini pek çok hastalık için ilaç olarak verirlerdi.İlaç fabrikalarının atıkları veya bayatlamış et,balık vb. hayvani atıklarla beslenen piliçlerin etleri zararlıdır.Alınacak piliç 1kg.dan ağır olmalıdır.Tavuklar fırında kızartılırken tereyağı değil,bitkisel sıvı yağ kullanılmalıdır.Tereyağı fırında ayrıştığı için sağlığa zararlıdır.Ayrıca sağlığımız açısından fırında kızaran tavuğun derisini yememeliyiz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.