Perşembe, Mayıs 28


HAVUÇLU PİLAV

Ben pilav severlerdenim,her türlüsünü bayıla bayıla yerim.Pilavımı renklendirmeyi ve farklı tatlarla zenginleştirmeyi severim.Çocuklarım ve eşimde benim gibiler.Çok şükür...

Malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • yarım çay bardağı şehriye
  • 1 küçük boy havuç
  • 2 su barağı sıcak su
  • 1 çorba kaşığı tepeleme tereyağı
  • 1 çorba kaşığı tepeleme margarin
Yapılışı

Öncelikle pirincimizi sıcağa yakın ısıttığımız ( sıcaklığını elimizle kontrol ederken,suyun sıcaklığını hissedelim ) 3-4 bardak tuzlu suda 15-20 dakika ıslatalım,pirincimizi iyice yıkayalım.Tencereye margarini alalım,şehriyemiz kahverengi rengini alana kadar kavuralım,pirinci ekleyelim bir miktar tuz koyup kavuralım,1-2 dakika kavurduktan sonra,yıkayıp rendelediğimiz havucu ekleyelim 1-2 dakika daha kavurup, 2 bardak sıcak suyunu ekleyelim,tuzunu kontrol edelim ve kapağını kapatıp,pilavımızın üzeri göz göz olana kadar pişirelim.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un