Salı, Mayıs 5

KEREVİZİN HAKKINDA BİLGİ
  • Kereviz ülkemizde üretim ve tüketim alışkanlığı çok fazla olmayan bir sebze türüdür.İki yıllık bir olup,birinci yıl kök kerevizin yumru şeklindeki patatesi andıran kökü ortaya çıkar,ikinci yılda çiçeklenip tohum bağlar.
  • Kereviz bünyesindeki eterik yağlardan dolayı yaprak,kök, ve tohumunda kendine has bir kokusu vardır.Bu kokuyu bazı tüketicilerin beğenisini toplarken, bazıları bu kokuyu beğenmemektedir.
  • Oldukça besleyici bir sebze olan kereviz A,B, ve C vitamileri başta olmak üzere fosfor,çinko,makır,mangan ve selenyum mineralleri içerir.Besin değeri ve sağlığımız açısından faydaları düşünülünce kereviz Allahın bir lütfudur.
  • Uyarıcıdır.Kandaki stres hormonlarını azaltır ve sinir yorgunluğuna iyi gelir.Cinsel gücü ve isteği artırır.İştah açıcıdır,ağız kokusunu giderir,öksürüğü keser,kanı temizler,karaciğer şişliğini ve sarılığı giderir,sivilceleri azaltır,gaz söktürücüdür,böbrek kumunun ve taşlarının dökülmesine yardımcı olurYüksek tansiyon,şeker ve prostat hastalarına iyi gelir.Hipertansiyonu ve kolestrolü düşürür,mideyi kuvvetlendirir,cilde tazelik ve parlaklık verir,unutkanlığa karşı faydalıdır.Anne sütünü arttırır.Romatizma ve gut hastalığı şikayetlerine iyi gelir.Kaynatılıp suyu içilirse fazla salgılanan mide asidine ve idrar zorluğuna iyi gelir,kaynatılırken suyuna limon ilave edilirse gaz yapması engellenir.Kerevizin sapı,yaprağı ve kökü kullanılır.
  • Kereviz yemeği ve salatası yapılabileceği gibi tohumuda kullanılır.

2 yorum:

  1. tabi arkadasım sende çagrılmadığın yere gitmezsin,değilmi,yaldızlı davetiye en güzeli olur aslında hadi selmlar...

    YanıtlaSil
  2. Ben Özgür Şef'in seçtiği hazırladığı yemekleri her yayınladığında yapıyorum. Çok leziz oluyor. Mutfakta maharetlerini sergilemek isteyenler için güzel bir seçenek. http://ow.ly/8QYze

    YanıtlaSil

Sitemi ziyaret ettiğiniz için teşekkürler,umarım tariflerimle size yardımcı olabilmişimdir.

söke un

söke un